Ospina'da karar haftası

Petr Cech’in ardında Arsenal’de görev bekleyen David Ospina için karar bu hafta netlik kazanacak. Arsenal’in bonservis direnci, bu hafta yapılacak olan görüşmelerle birlikte kırılması bekleniyor.

Ospina'da karar haftası
18 Haziran 2017 - 09:59

Fenerbahçe’nin uzun zamandır temas halinde olduğu, oyuncu ile 4 yıllık anlaşma sağlamasına rağmen Arsenal engeline takılması transferin sonuçlanmasına engel olmuştu.

Kadrosunda Wojciech Szczesny, Petr Cech ve David Ospina’yı bulunduran Arsenal, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi’nde yer alması nedeniyle kadrosunda dev transferlere yer vermeyecek. Geçtiğimiz sezonu Roma’da kiralık olarak geçiren Szczesny, takıma dönüyor. Szczesny’nin geri dönmesi, Ospina ayrılığına yol açarken, oyuncunun tekrar kiralanması durumunda Ospina’ya kal çağrısı yapılacak.

David Ospina ise durumunun Szczesny’e göre değil, Wenger’in tercihleri yönünde olmasını istiyor. Yaptığı açıklamalarda, “Arsenal bana süre garantisi verirse kalırım ancak sürekli süre almak istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.


FENERBAHÇE TEMASTA

Oyuncunun oynayabileceği bir takıma gitmek istemesi Fenerbahçe’nin elindeki en büyük kozlardan bir tanesi. Ospina’ya bir kaleciye oranla iyi bir teklif yapan Fenerbahçe, 4 senelik mukavelede senelik 3 milyon euroyu taahhüt etti. Arsenal’e ise bu transferde 3.5-4 milyon euroluk bir paket bonservis ödeme önerisi sunuldu.

Arsenal ile tekrardan masaya oturacak olan yöneticiler, anlaşma sağlayıp oyuncuyu haftaya İstanbul’a getirmenin hedefinde. İddialı bir şekilde sezona girme hazırlığında olan sarı-lacivertliler şampiyonluk parolasıyla sezona başlamak istiyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum