Pep Guardiola nasıl bu kadar başarılı oldu?

Dünyanın şu andaki en başarılı teknik direktörlerinden biri sayılan Pep Guardiola nasıl oldu da bu seviyeye geldi?

Pep Guardiola nasıl bu kadar başarılı oldu?
12 Nisan 2022 - 02:22 - Güncelleme: 12 Nisan 2022 - 04:38
FUTBOO | Futbola yeni bir sistem getiren veya var olan bir sistemi geliştiren teknik direktörler her zaman ayrı bir yerde olmuştur. Futbola bir şey katmış insanlardır, çoğu ise efsane statüsündedir. Pep Guardiola ise bunlardan bir değil, iki tane üretti. Biri Tiki-Taka diğeri ise Sahte 9... 

Barcelona, Bayern Münih ve Manchester City'de şampiyonluklara doymayan İspanyol teknik direktör, daha şimdiden adını tarih kitaplarına yazdırmış durumda. 51 yaşın teknik direktörlük için aslında genç bile sayılabileceğini düşünürsek Guardiola'nın bırakacağı daha çok iz var gibi gözüküyor.

Üç büyük ligde tarih yazdı

Guardiola'nın kupalarını zaten biliyoruz. İspanya, Almanya ve İngiltere'de alınmadık kupa bırakmadı. Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. Görev aldığı üç ligde de en uzun galibiyet serilerinin rekoru oldu. Üç önemli ligde rekor kıran bir adamdan bahsediyoruz. Başarısının sırrı nedir peki? 

Rakip analizi için 12 saat çalışıyor

Bir Guardiola kolay yetişmiyor. İyi bir futbolcu diye iyi teknik direktör olmadı. Klişe gelebilir ama başarısının sırrı çok çalışmaktan geçiyor. Kendi verdiği bir röportajda rakip takımın analizi için 12 saat harcadığını söylüyordu. Rakibin eksiklikleri nedir, hangi oyunu başarı getirir gibi soruların cevabını bulmak için saatlerini veren Guardiola, kendi sistemini mükemmelleştirene kadar durmak nedir bilmiyor. 

''Eve gelip şarap içmeyi de o kadar seviyorum''

Teknik direktörlüğe bu kadar kafa yorarken futbolun hayattaki en önemli şey olmadığını, aileye zaman ayırmanın öneminden de bahsediyor. İspanyol teknik direktör, geçen sene Guardian'a verdiği bir röportajda ''Her zaman yaptığım bir işi daha iyi yapabileceğimi düşünürüm. En iyisini bulana kadar da ararım. İşimi çok seviyorum, futbolu çok seviyorum ama eve döndüğümde ailemle birlikte oturup şarap içmeyi de bir o kadar seviyorum.'' sözlerini kullanmıştı. 
Beraber oynadığı futbolcular da Guardiola'nın işine çok sadık biri olduğunu defalarca söylemişti. Her parçayı ayrı ayrı düşünen bir teknik direktör. Maç içinde takım toplantısı yapıp nasıl paslacağını anlatırken kaleci Ederson'u da yanına çağıran birisi. 

Küçük ayrıntılar, sıkı çalışma, işine bağlılık ve yaptığın işi sevme... Pep Guardiola, bu kadar başarılı olmasında saydığımız şeyleri kusursuz yapmasının etkisi çok büyük.

YORUMLAR

  • 0 Yorum