RAPOR | Tottenham ve Arsenal zoru deneyecek

Premier League'de zoru deneyecek iki takım; Tottenham ve Arsenal! Arteta'nın çalıştırdığı Arsenal ve Mourinho önderliğindeki Tottenham yeni sezon öncesi neler yaptı? Büyük hayal şampiyonluk, peki gerçekçi hedefleri neler?

RAPOR | Tottenham ve Arsenal zoru deneyecek
11 Eylül 2020 - 14:32 - Güncelleme: 11 Eylül 2020 - 14:33
FUTBOO | Premier League'in başlamasına kısa bir süre kala sezona Mikel Arteta ve Jose Mourinho ile başlayacak Arsenal ve Tottenham'ın gösterecekleri performans merak konusu olmayı sürdürüyor. Premier League'de son şampiyonluğunu 2003/2004'te yaşayan Arsenal ve 1961'den bu yana en üst lig seviyesinde şampiyonluk yaşayamayan Tottenham, bir mucizeyi gerçekleştirebilir mi?
 
Şampiyonluk biraz fazla hayalcilik olur

Açıkçası iki ekip için de kolay değil! Önce Arsenal'den başlayalım. Wenger'den sonra başlayan çalkantılı dönem Mikel Arteta'nın geçen sezon göreve gelmesiyle biraz olsun durdu. Hatta Arteta, Arsenal'de bir şeyleri değiştirmeye de başladı. Son olarak Community Shield'i kazandılar ancak hala Premier League'de onlardan şampiyonluk adayı şeklinde bahsetmek, biraz fazla hayalcilik olur.

İyi bir kadroya sahip olan Arsenal'in birçok uzun vadeli sorunu aşması gerekiyor. Geçen sezon yaşadıkları en büyük sorun istikrarsızlıktı. Liverpool'u yenip bir hafta sonra Aston Villa'ya, Manchester United'ı yenip bir hafta sonra Crystal Palace'a kaybedebiliyorlar. Genç oyuncuların çok olduğu bir kadroya sahipler. Bu sezon biraz daha tecrübeli isimlere yöneldiler, Willian gibi ama yine de kadronun genelinde gençler çok belirleyici.

Mesut Özil'in olmadığı her yenilgi sorun

Arteta, Arsenal'in yetişrici bir kulüp olmadığını ya da şampiyonluk hedefinde bir kulüp olduğunu oyuncularını aşılamak zorunda. Bir de Mesut Özil sorunu var. Aslında sorun denemez ancak Arteta'nın bu kadroda bir şekilde Mesut Özil'e yer bulması gerekebilir. Çünkü Mesut Özil'in olmadığı her kötü sonuçta yine Mesut Özil eleştirileri başlayacak.

Mourinho Tottenham'ı şahlandırabilecek mi?

Pocettino'dan sonra göreve gelen Mourinho için zor bir ilk dönem oldu. Pochettino sonrası artan baskı, Kane başta olmak üzere yaşanan sakatlıklar Mourinho'yu ilk sezonunda epey zorladı. Transferde de aceleci davranmayan Tottenham'ın hedefi elbette Şampiyonlar Ligi potası, yani ilk 4 sıra olacak.

Bunun için de ciddi raikpleri var. Liverpool, City, Arsenal, Chelsea ve United beşlisinden birkaçını geride bırakmak zorundalar. Mourinho zoru sever ama işi kolay değil. Kane ve Son yine takımın en belirleyici iki ismi olacak.

Bir santrafora daha ihtiyaçları var ancak henüz bir transfer gelmedi. Kane elbette oynayacak ancak Kane'in yokluğunda ya da alternatifini bulmak zorundalar. Yoksa işleri yine kolay olmaz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum