Premier League'de transfere ne kadar para harcandı?

Premier League'de hareketli bir ara transfer dönemi yaşandı. Peki paralar nerelere, kimlere gitti?

Premier League'de transfere ne kadar para harcandı?
02 Şubat 2022 - 00:14 - Güncelleme: 02 Şubat 2022 - 02:14
Devre arası transfer döneminin en hareketli yaşandığı liglerden birisi yine Premier League oldu. Premier League'in devre arası transfer dönemi sona ererken tam 30 transfer meydana geldi. Biz de gelir/gider tablosuna bir bakalım dedik.

Premier League'de devre arası transfer döneminde takımlar 302.9 milyon pound harcarken transferden gelen gelir 159.7 milyon pound oldu. Arada 218.7 milyon poundluk bir fark göze çarpıyor. 

Son yılların en çok para harcanan dönemi

Harcanan paraya gelirsek ise son yıllara göre bir artış var. Geçen sene devre arası transfer döneminde sadece 84.2 milyon pound harcanmıştı. Bir önceki sene 232.9, 2019 yılında ise 146.6 milyon pound transfere gitmişti. Harcamalara bakınca 2018'in ardından Premier League'de en pahalı kış transfer dönemi geride kaldı.

Newcastle etkisi

Bunda tabii Newcastle'ın payı büyüktü... 'Yeni zengin' Newcastle, kış transfer döneminde tam 93 milyon pound harcarken bu alanda açık farkla lider oldu. Bruno Guimaraes, Wood, Trippier ve Dan Burn gibi transferlerle Newcastle, en çok para harcayan takım oldu. Bunun da olması zaten bekleniyordu. 

Lucas Digne ve Philippe Coutinho gibi transferlerle adından söz ettiren Aston Villa, en çok para harcayan 2. takım olurken Liverpool, Luis Diaz ile tek transfer yapmasına rağmen 49 milyon pound ile 3. sırada bulundu.

Manchester City bu kez en çok kazanan

Kış transfer döneminde en çok gelir sağlayan takım ise Manchester City oldu. City'i hep 'en çok harcayan' olarak görmeye alışığız ama Barcelona'ya 55 milyon pound'a sattıkları Ferran Torres ile bu alanda zirvede olmayı başardılar. Tottenham'da 40 milyon pound'luk oyuncu satışı ile dikkat çeken bir başka takım oldu. 

Oyuncu satmadan 93 milyon pound harcayan Newcastle, Premier League'de kış döneminin en dikkat çeken takımıydı. Newcastle'ın ligde kalması halinde yaz transfer döneminde harcayacağı paralar şimdiden merak konusu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum