PSG, UEFA'nın FFP soruşturmasına takıldı

PSG'nin 2017-2018 transfer sezonundaki transfer hareketlerinden dolayı UEFA'nın FFP soruşturmasına takıldı. Neymar ve Kylian Mbappe transferleri sonrasında PSG bütçe dengesinin 176 milyon euro ekside olması, UEFA'nın engeline takıldı.

PSG, UEFA'nın FFP soruşturmasına takıldı
01 Eylül 2017 - 22:07

Editör: Mehmet BAŞKAN

PSG'nin 2017-2018 transfer sezonundaki transfer hareketlerinden dolayı UEFA'nın FFP soruşturmasına takıldı. Paris Saint-Germain'in bu sezonki transfer bilançosunun 176 milyon euro ekside olması, UEFA'nın sabrını taşırdı. Paris ekibi, 2011 yılında Katarlı aileye satılmıştı. PSG'nin satışı sonrasında kulübün ekonomik planları ve vizyonu tamamen değiştirilmişti.

PSG, İbrahimoviç ile başladı

Zlatan İbrahimoviç'in kadroya katılması ile başlayan zirveye ilerleme sürecinde, Zlatan sonrasında hedefler daha da büyüdü. Bu sezon Barcelona'yı 4-0 yenen PSG, rövanşta 6-1 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda etmişti. Katarlı işadamı Nasser Ghanim Al-Khelaïfi, kulübü Avrupa'nın en büyüğü haline getirme konusunda kararlı.


Neymar ve Mbappe transferi tepki çekti

Paris Saint-Germain, Neymar ve Kylian Mbappe transferleri ile UEFA'nın Finansal Fair Play kurallarının dışına çıktığı iddiaları ile karşı karşıya kaldı.

PSG'nin 2017-2018 tranfer sezonunda aldığı oyuncular

Yuri Berchiche, Real Sociedad'dan geldi. Paris ekibi 16 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

Dani Alves, Juventus'tan geldi. PSG oyuncu için bonservis ücreti ödemedi. Alves, bir önceki transferinde olduğu gibi bonservissiz kulüp değiştirdi.

Neymar, Barcelona'dan transfer edildi. Barcelona oyuncuyu bırakmak istemedi ve Neymar ile Barcelona yönetimi arasındaki sorunlar, Barcelona'daki diğer oyuncuları dahi olumsuz etkiledi. Neymar'ın serbest kalma bedeli için 220 milyon euro ödeme yapıldı.

Kylian Mbappe, Monaco'dan transfer edildi. Ligue 1'de mücadele eden Monaco, oyuncuyu yalnızca maksimum kazanç ile satabileceğini belli etmişti. 18 yaşındaki yıldız için Real Madrid ve Manchester United büyük çaba gösterdi. Ancak PSG, 18 yaşındaki genç oyuncu için 180 milyon euro bonservis bedeli ödüyor. Ayrıca genç  yıldız ilk sene kiralık olarak PSG'de oynayacak, bir sonraki sene ise bonservisi ile PSG'ye geçecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum