Ryan Babel'den Beşiktaş - Galatasaray derbi yorumu 

Galatasaray ve Beşiktaş formalarıyla derbi heyecanını birçok kez yaşamış olan Ryan Babel, hafta sonu oynanacak dev maç öncesi Futboo.com’a konuştu. Ryan Babel, derbiden beklentilerini anlatırken, derbiye damga vurabilecek iki ismi açıkladı. 

Ryan Babel'den Beşiktaş - Galatasaray derbi yorumu 
29 Şubat 2024 - 17:42 - Güncelleme: 01 Mart 2024 - 00:52

Trendyol Süper Lig’de hafta sonu oynanacak Beşiktaş - Galatasaray derbisi öncesi, kariyeri boyunca iki takımda da forma giymiş ve derbi heyecanını birçok kez yaşamış Ryan Babel ile konuştuk. Ryan Babel, derbi öncesi iki takımın son durumunu ve derbi atmosferini değerlendirdi. 

Soru: Şampiyonluk yarışında Galatasaray ve Fenerbahçe yalnız kaldı, Beşiktaş puan olarak oldukça geride. Bu derbiyi etkiler mi? 

Ryan Babel: ''Derbiler her zaman çok farklıdır. Tansiyon yüksektir, iki takımın oyncuları da maça ekstra hazırlanır. Yani Beşiktaş ligde 15. sırada olsaydı bile bu derbinin önemini, oyuncuların maça bakış açısını etkilemez. Taraftar için de aynı şey geçerli. İki ezeli rakip, iki takımın taraftarı da ne olursa olsun kazanmak ister.''

Soru: Türk hakemleri hakkında görüşlerini açıkça dile getiriyorsun, bunu herkes biliyor. Sence hakemler derbide daha mı farklı oluyor?  

Ryan Babel: ''Genellikle Türk hakemleri bu tip tansiyonu yüksek derbilerde ev sahibi takım lehine daha kolay karar verir. Bunu söylüyorum çünkü bunu bizzat yaşadım. Bu derbide de benzer bir tablo olabilir.''


Soru: Derbinin nasıl olmasını bekliyorsun? Yani iki takımın oyun stratejileri nasıl olur? Sence derbideki iki kilit oyuncu kim olur?  

 

Ryan Babel: ''Beşiktaş, erken gol yememek için kontrollü bir oyun oynamak isteyecektir. Sakin ve kontrollü bir başlangıç yapmalarını bekliyorum. Galatasaray için tam tersi bir durum söz konusu bence. Oyuna hücum yaparak, Beşiktaş’ın direncini erkenden kırarak başlamak isteyecekler. İki takımda da önemli oyuncular var. Benim için öne çıkan iki isim, Beşiktaş’tan Cenk Tosun ve Galatasaray’dan elbette Mauro Icardi olacak.''

Soru: Galatasaray derbiyi kazanırsa önemli bir 3 puan almış olacak. Sence derbi galibiyeti şampiyonluğu da getirir mi? 

Ryan Babel: ''Galatasaray’ın derbiyi kazanması, ligde şampiyonluk yolunda büyük bir adım olacak. Lig uzun ancak Galatasaray derbiyi atlatırsa hem zor bir maçı kazanmış olacak, hem de büyük bir moral bulacaktır.''

Soru: ''İki takımda da forma giydin, birçok önemli isimle beraber oynadın. Peki birer isim seçmeni istersek, iki takımda oynadığın en iyi oyuncular kimlerdi? 

Ryan Babel: Beşiktaş’tan Atiba Hutchinson, Galatasaray’dan da Fernando Muslera diyebilirim.''


YORUMLAR

  • 0 Yorum