Saffet Sancaklı'dan Arda Turan ve Federasyon hakkında açıklamalar

Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli milletvekili Saffet Sancaklı TBMM Genel Kurulu'nda gündemdeki Arda Turan olayı ve TFF hakkında konuştu.

Saffet Sancaklı'dan Arda Turan ve Federasyon hakkında açıklamalar
07 Haziran 2017 - 23:42 - Güncelleme: 07 Haziran 2017 - 23:50

TBMM Genel Kurulu’nda TFF’yi eleştiren Milliyetçi Hareket Partisi Kocaeli milletvekili Saffet Sancaklı, Arda Turan’ın gündeme düşen olayıyla ilgili de sert konuştu.

Saffet Sancaklı’nın açıklamaları şu şekilde:

"ARDA MİLLİ TAKIMIN GURURUDUR"

“Geçen gün uçakta Arda meselesi oldu. Arda Türk Milli Takımı’nın gururudur. Takımın da kaptanıdır ve Barcelona gibi bir dünya devinde oynamaktadır. Bizim gururumuz ve kardeşimizdir”

"ARDA MI BU DURUMA GELDİ..."

“A Milli Takım Kaptanı olarak bir gazetecinin gırtlağına sarılıyor ve ağır şekilde küfrediyor. Arda mı bu duruma geldi, yoksa ortam mı bu duruma getirdi? Arda’nın hareketi külliyen yanlıştı. Milli Takım kaptanı olarak kimseye saldıramazsın, gırtlağını sıkamazsın. Milli maç var, maç konsantresi bozulur”

"FUTBOL FEDERASYONU KÖTÜ YÖNETİLİYOR"

“Futbol Federasyonu kötü yönetiliyor. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı ve yönetimi acil şekilde köylerine dönsünler. Futbol Federasyonu yalı çocuklarından kurtulsun. Babalarının paralarıyla gelip, o koltuğa oturup, Türk futbolunu yönetmesinler”

"KIRMIZI BEYAZIN DIŞINDA MİLLİ FORMA GİYİLMESİN"

Bizim bir milli formamız vardı. O formada beyaz üzerine ay yıldız. Bu şimdiki milli takım formalarımız nedir böyle. Buradan protesto ediyorum, bir daha giyilmesini istemiyorum. Milli forma beyazdır, üzerine kırmızı al bayrak vardır. Bundan sonra kırmızı beyazın dışında milli forma giyilmesini istemiyorum.

"MİLLİ TAKIM ÜLKENİN EN TEPESİNDEKİ OLAYDIR"

"Arda basın toplantısı düzenliyor. ‘Milli Takım’ı bıraktım’ diyor. Milli Takım şudur; bu ülkenin en tepesindeki olaydır. O askerlik gibi milli bir görevdir. Türkiye Cumhuriyeti’nde hiç kimsenin gücü Milli Takım'ı bırakmaya yetmez. O yüzden Arda’yı çok ciddi eleştiriyorum"

YORUMLAR

  • 0 Yorum