Sezona damga vuran Başakşehir'in en golcüsü Visca

Lig ve Türkiye Kupası’nda bu sezon müthiş işlere imza atan Abdullah Avcı’nın takımı Medipol Başakşehir’de göze batan ilk isim Edin Visca oldu.

Sezona damga vuran Başakşehir'in en golcüsü Visca
05 Haziran 2017 - 13:44

Sezonu Süper Lig’de uzun takip sonunda ikinci tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi bileti alan, Ziraat Türkiye Kupası’nda Galatasaray ve Fenerbahçe gibi iki devi eleyerek adını finale yazdıran ancak Konyaspor’a penaltılarla boyun eğen Başakşehir, kulüp rekorlarını geliştirerek 2016-2017 sezonunu tamamladı.

Ligi 73 puanla, Beşiktaş'ın 4 puan gerisinde tamamlayan turuncu-lacivertliler, tarihlerinin en çok puan, en çok galibiyet, en az yenildiği, en az gol yediği, en çok gol attığı ve en iyi averajı elde ettiği sezonu geride bırakırken, müthiş bir performans gösterdi.

Ligi ilk kez ikinci bitiren Avcı'nın çalıştırdığı Başakşehir, 28 golle en az gol yediği ve en çok gol attığı (63) sezonu geride bıraktı.

LİGİN GOLCÜSÜ VİSCA

Hiçbir oyuncunun ligdeki gol sayısında çift haneli rakamlara ulaşamadığı Başakşehir'de Visca, geçtiğimiz sezon gibi en çok gol atan isim oldu.

Ligde rakip fileleri 8 kez sarsan Visca'yı, 7 golle Cengiz Ünder, 6'şar golle Adebayor ve Mossoro izledi. Mehmet Batdal ise fileleri 5 kez havalandırdı. 

Visca geçtiğimiz sezonu ise 17 golle tamamlamıştı. 

KUPADA NAPOLEONİ

Teknik patron Abdullah Avcı, Türkiye Kupası maçlarında fazla süre alamayan oyuncularına sıkça şans verdi. Ligde genellikle sonradan oyuna giren İtalyan Stefano Napoleoni, takıma adına attığı 4 golle Türkiye Kupası'nda en golcü oyuncusu oldu.  

KARTLARIN KRALI EPUREANU

İstanbul temsilcisinde en çok kart gören isim ise savunmanın deneyimli oyuncusu Alexandru Epureanu’ydu. 31 yaşındaki Moldovalı, ligde 9 sarı ve 1 kırmızı kartla takımının en hırçın ismi olarak dikkat çekti. 

Kaptan Emre Belözoğlu da 7 sarı ve 1 kırmızı kartla Epureanu'yu izledi. 

EN İSTİKRARLISI BABACAN

Başakşehir'de bu sezon en çok forma giyen isimlerin başında ise milli takımımızın başarılı kalecisi Volkan Babacan’dı.

Lig 34 maçın 33'üne ilk 11'de başlayan Volkan, 2970 dakika formayı sırtından çıkarmadı. Tecrübeli kaleci bir maçta ise cezası nedeniyle görev yapamadı.

Volkan Babacan'ın ardından en fazla görev yapan oyuncu Edin Visca oldu. Visca 32 maça ilk 11'de başladı ve sahada 2904 dakika kaldı.  

EGEMEN SADECE İKİ MAÇ OYNADI

Devre arasında Adebayor ve Caicara ile birlikte takıma katılan Egemen Korkmaz sakatlığı nedeniyle takıma katkı sağlayamadı.

Tecrübeli oyuncu Başakşehir'in Türkiye Kupası'nda Yeni Amasya ve Sivas ile yaptığı maçlarda forma giyebildi.

ÜÇ KEZ YENİLDİLER

Medipol Başakşehir, Süper Lig'de oynadığı 34 maçta sahadan sadece üç kez mağlup ayrıldı.

Ligin ilk yarısını yenilgisiz lider tamamlayan turuncu-lacivertliler, Fenerbahçe'ye 1-0, Kasımpaşa'ya 4-0 ve Akhisar Belediyespor'a da 2-1 yenilmekten kurtulamadı.

HERKESİ YENDİLER

İstanbul temsilcisi, müthiş bir sezon geçirdiği ligde yer alan tüm takımları yenmeyi başaran tek takım unvanını kazandı.

Sezonun şampiyonu Beşiktaş bu sezon ligdeki 15 takımı mağlup ederken, , Fenerbahçe 13, Galatasaray, Trabzonspor ve Antalyaspor ise 12 rakibi karşısında galip geldi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum