Souza: Tek hedef şampiyonluk

Fenerbahçe’nin Brezilyalı yıldızı Josef de Souza, yeni sezonda şampiyonluktan başka düşüncelerinin olmadığını söyledi.

Souza: Tek hedef şampiyonluk
05 Temmuz 2017 - 14:24

Sezon hazırlıklarını Topuk Yaylası Tesisleri’nde sürdüren Fenerbahçe’nin yıldızı Josef de Souza, şampiyonluktan başka düşüncelerinin ve çarelerinin olmadığını ifade etti. 

Kampı değerlendiren Brezilyalı yıldız, çalışmaların harika gittiğini söyleyerek,  “Kendimi çok yorgun hissettiğimi söyleyebilirim ama bu son derece olumlu bir nokta. Bu bir haftada buradaki son iki yılımdan daha fazla çalışmış gibi hissediyorum. O nedenle çok iyi çalışıyoruz ve iyi bir şekilde kendimizi yeni sezona hazırlanıyoruz. Umuyorum her zaman bu şekilde devam eder çalışmalarımız. Umarım bu şekilde çok çalışarak yolumuza devam ederiz çünkü bu sezon şampiyonluktan başka düşüncemiz ve çaremiz yok” şeklinde konuştu. 

“BAŞARIYA ULAŞABİLMEK İÇİN”

Yeni hocaları Aykut Kocaman ve takıma yeni katılan futbolcularla ilgili de açıklamalar yapan Souza, “Hocamızla tanıştığımız günden bu yana sadece bir hafta geçti. Bu süre tam bir görüş belirlemek için çok kısa bir zaman. Şu ana kadar gördüğüm; çok ciddi ve çalışkan bir teknik direktörümüz var. Hedeflediği noktayı iyi bir şekilde belirmiş bir teknik direktör var karşımızda. Böyle bir hocaya ihtiyacımız vardı çünkü elimizde iyi bir takım var zaten ve iyi oyuncular da katıldı bu takıma. Kaliteli bir kadromuz vardı ve bu kalitenin üzerine yine kaliteli isimler kattık. Bizim her gün çalışmamızın tek sebebi galibiyetler alabilmek başarıya ulaşabilmek” dedi.

“GEREĞİNİ BİLMEK YETER”

“Fenerbahçe’nin sorunu, İKİ  ön liberoyla ya da tek ön liberoyla oynamış olması değil kesinlikle” şeklinde görüş belirten Brezilyalı futbolcu, “Evet, iki ön libero diye adlandırabileceğimiz bir sistemde oynadık ama bana göre problem kesinlikle bu değildi. Başka problemler vardı aşmamız gereken. Yoksa Ozan’la Topal oynamış, benle Topal oynamışız ya da Ozan’la ben oynamışım hiç fark etmez. Yeter ki sahaya çıkınca ne yapmamız gerektiğinin bilincinde olalım. Burada en önemli nokta bu. Geçtiğimiz yıllarda bunu yaşadık, sahaya çıkınca ne yapmamız gerektiğini bilmiyorduk. Yeter ki Fenerbahçe futbolcusu sahaya çıkınca neler yapması gerektiğini bilsin, hedefinin ne olduğunu, ondan neler beklendiğini bilsin. O zaman galibiyetler daha kolay gelecektir” şeklinde konuştu.

YARATICI OYUNCU

Geçen sezon üretken olamayışları ilgili sorulan soruyu cevaplayan Josef de Souza, “Her takımın yaratıcı oyunculara ihtiyacı vardır. Takımımızın da ihtiyaç duyduğu zamanlar oldu. Orta sahada fark yaratabilecek, oyunun kilidini açabilecek, farklı düşünen, farklı özelliklere sahip bir oyuncuya ihtiyaç duyduğumuz karşılaşmalar oldu geçen sezon. Bazen bunun eksikliğini hissettik ama bana göre en büyük problem bu değildi. Önceki sezon tam olarak 10 numara pozisyonunda oynayan bir oyuncu yoktu ama sezon sonuna kadar Beşiktaş’la mücadelemizi devam ettirdik. Bana göre geçen sezon en büyük problem mentaldi. Sezona kötü başladık ve sorunları istediğimiz şekilde çözmeyi başaramadık. Toparlanmayı yaşayamadık ilerleyen dönemlerde. Şu anda buradan ayrılmış birisinin arkasından konuşmak, onu eleştirmek de doğru olmaz ama antrenmanlardaki görüntümüz maçlara neyin yansıyacağını fazlasıyla belli ediyordu” diye cevapladı.

“HER ZAMAN MÜCADELE GEREK”

Souza son olarak oynadığı maçlarda sahada fiziksel açıdan diri ve dinç durmasıyla ilgili soruyu, “Her oyuncunun iyi ya da kötü oynadığı karşılaşmalar olur ama saha içinde koşmamanın, en iyisini vermemenin bir bahanesi yoktur. Koşmamayı açıklayamayız. Benim koşmama ve saha içinde en iyimi sergilememe ihtiyacı var takımın. İyi ya da kötü oynayabilirim ama ne olursa olsun ben çalışmalarımı her zaman kendi evimde de sürdürüyorum. Ben her zaman sahada olmak, takımıma katkı vermek istiyorum. Bu takımın bana ihtiyacı olduğu anda orada olmak istiyorum ve benim de sahada olmaya ihtiyacım var zaten. Kendime dikkat ediyorum ve Fenerbahçe için her zaman koşmam ve mücadele etmem gerektiğini biliyorum” diyerek sözlerini noktaladı. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum