'Süper Lig'de küme düşme kaldırılsın'

Süper Lig'de 2019/2020 sezonunun ardından Kulüpler Birliği'nin yaptığı toplantı sonrasında çok çarpıcı açıklamalar geldi.

'Süper Lig'de küme düşme kaldırılsın'
28 Temmuz 2020 - 17:53 - Güncelleme: 28 Temmuz 2020 - 18:36
Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, kulüp yetkilileriyle yapılan toplantının ardından birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Mehmet Sepil, toplantının ardından küme düşmenin kaldırılması, yeni yabancı sınırlamasıyla ilgili çok konuşulacak ifadeler kullandı.

Küme düşmenin kaldırılması isteniyor

Süper Lig'de 2019/20 sezonunun bitmesinin ardından yapılan toplantı sonrasında konuşan Mehmet Sepil, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan küme düşmenin bu sezon kaldırılmasını isteyeceklerini açıkladı. Sepil yaptığı açıklamada 'Kulüpler Birliği olarak, bu sene küme düşmenin kaldırılması yönünde tavsiyede bulunacağız. Özellikle düşen 3 takım, tekrar konuyu (Ligden düşmenin kaldırılması) gündeme getirdiler. Kulüplerin tamamı, müracaat eden kulüplerle aynı görüşte. Kulüplere bir kayıp olmadan ileride 20 takımlı bir ligin oynanabileceği bir sistem kurup, pandemiden ekonomik sorun gören takımların da görmemesinin sağlanabileceğini düşünüyoruz' ifadelerini kullandı.



'Yabancı sınırı uygulanmamalı'

Mehmet Sepil aynı zamanda yabancı sınırlamasıyla ilgili de konuşurken, TFF'den bu yönde de talepleri olacağını 'Yabancı sınırlaması önümüzdeki sezon uygulanmamalı. Bu kuralı, yeni sezonda uygulamanın Türk futboluna hiçbir katkısı yok. Bunu TFF'ye hatırlatıyoruz' sözleriyle dile getirdi.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum