'Teknik direktör değiştirme' ligi

'Teknik direktör değiştirme' alışkanlığımızı atlatamadık! Süper Lig, teknik direktör değişimi sayısında Avrupa'nın zirvesinde yer alırken, TFF 1. Lig, bu alanda ikinci sırada yer alıyor.

'Teknik direktör değiştirme' ligi
23 Mart 2021 - 16:42
FUTBOO | Süper Lig’de 31 hafta geride kaldı, Mart ayının sonlarına geldik ve yine teknik direktör değişimleriyle Avrupa’nın zirvesinde yer aldık.

'Teknik direktör değiştirme' hastalığımızı atlatamadığımız gibi, bu alanda Avrupa’nın da zirvesini de kimseye kaptırmıyoruz.

Süper Lig’de 29 teknik direktör değişimi

21 takımın mücadele ettiği Süper Lig’de şu ana kadar (Geçiçi teknik direktörlerle birlikte) 29 teknik direktör değişimi yaşandı. Bazı teknik direktörler iki değil, üç farklı takımda bile görev aldı.

Sadece Süper Lig’de değil, TFF 1. Lig de bu alanda Avrupa’nın üst sıralarında yer alıyor. SüperLig’de 29 teknik direktör değişimi yaşanırken, TFF 1. Lig’de 24 teknik direktör değişimi yaşandı.

Avrupa ikincisi Ligue 1, Süper Lig’in çok gerisinde

Avrupa’nın önde gelen ligleri içinde en fazla teknik direktör değişimi Fransa Ligue 1’de yaşandı. Şu ana kadar 12 teknik direktör değişimi yaşanan Ligue 1, Süper Lig’in çok gerisinde kaldı. 

Ligue 1’in ardından en çok teknik direktör değişiminin yaşandığı lig Bundesliga oldu. 10 değişimin yaşandığı Bundesliga’yı 6 ile Serie A, 5 ile La Liga ve 3 ile Premier League takip ediyor.

Kaynak: transfermarkt.de
Not: Geçici teknik direktörler dahil

YORUMLAR

  • 0 Yorum