Teknik direktör Sumudica Kayserispor'da

Süper Lig’de geçen sezon 3 farklı teknik direktörle çalışan ve bir ara düşme tehlikesi yaşayan sarı-kırmızılılar Romen teknik adam ile 2 yıllığına anlaştı.

Teknik direktör Sumudica Kayserispor'da
10 Haziran 2017 - 10:00 - Güncelleme: 10 Haziran 2017 - 10:02

Spor Toto Süper Lig’de geçen sezon zor dönemler geçiren Kayserispor, 2017-2018 sezonu için Romen teknik direktör Marius Sumudica ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Kayserispor’un prensipte anlaştığı Sumudica dün önce yöneticilerle bir araya gelerek prensipte anlaşma sağladı, ardından kulüp binasını ve tesisleri gezdi. Gece geç saatlarde, Kayserispor Başkanı Erol Bedir yöneticilerle birlikte masaya oturduğu 46 yaşındaki teknik direktör ile 2 yıllık sözleşmeye imza attı.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “2017-2018 ve 2018-2019 futbol sezonu için kulübümüz teknik direktör Marius Sumudi̇ca ile anlaşma sağlamıştır. Yapılan kontratın teknik direktörümüze ve Kayserispor'umuza hayırlı olmasını diliyoruz” denildi.

MESUT BAKKAL’LA BİTİRDİLER

Kayserispor geçen sezon Spor Toto Süper Lig’e teknik direktör Hakan Kutlu ile başlamış, ardından ikinci yarıda Sergen Yalçın ile çalışmış ve sezon sonunda takımı Mesut Bakkal’a emanet etmişti.

Marius Sumudica, 2011 yılında başladığı teknik direktörlük kariyerinde ilk kez Romanya dışında bir takımı çalıştıracak. Sumudica, Romanya’da daha önce Astra Giurgiu, Brasov, Vaslui, Universitatea Cluj ve Concordia Chiajna takımlarında görev yaptı.

2015-2016 sezonunda Astra Giurgiu ile Romanya şampiyonu olan genç teknik adam aynı yıl Romanya Süper Kupası’nı kazanırken, Astra Giurgiu UEFA Avrupa Ligi’nde gruplardan çıkma başarısını gösterdi. Sumudica son 2 yılda Romanya’da basın mensupları tarafından yılın en iyi teknik adamı seçildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum