Cleveland Cavaliers hayata döndü

Golden State karşısında ilk üç maçta da mağlup olan Cleveland, rakibini dördüncü mücadelede mağlup ederek seriye tutundu.

Cleveland Cavaliers hayata döndü
10 Haziran 2017 - 10:06 - Güncelleme: 10 Haziran 2017 - 10:22

NBA final serisi 4. maçında Golden State Warriors'ı konuk eden Clevaland Cavaliers, birçok rekorun kırıldığı maçta rakibini 137-116 mağlup ederek hayata döndü. Ohio ekibi final serisinde ilk galibiyetini alarak durumu 3-1'e getirdi. 

Quicken Loans Arena'da oynanan mücadeleye fırtına gibi başlayan ve rakip potaya 49 sayı bırakarak rekor kıran ev sahibi, ilk çeyreği 49-33 önde tamamladı. İkinci periyotta da üstünlüğünü sürdüren LeBron ve arkadaşları soyunma odasına 86-68 üstün girdi. 

Üçüncü çeyrekte de kontrolü kaybetmeyen ve üç sayılık isabetlerle etkili olan Ohio temsilcisi, son 12 dakikalık bölüme 115-96 önde girdi. Maçın final periyodunda da rakibi karşısında konsantrasyonunu düşürmeyen Cavaliers sahadan 137-116 galip ayrıldı. 

IRVING COŞTU

Serinin ilk iki maçında beklenen katkıyı veremeyen Irving, üçüncü mücadeleyle birlikte âdeta alev aldı. Önceki karşılaşmada 38 sayı bulan süper yıldız bu maçı da attığı 40 sayıyla en skorer isim olarak tamamladı ve takımının galibiyetinde başrolü aldı. 


LEBRON BİLDİĞİMİZ GİBİ

Mücadelede takımının en etkili isimlerinden biri olan LeBron James, 31 sayı, 10 ribaund ve 11 asistle seride ikinci kez triple-double rakamlarına ulaştı. 

Ayrıca Kevin Love 23, J.R. Smith de 15 sayıyla galibiyete katkı verdi. 

DURANT YETMEDİ

Mükemmel bir final serisi geçiren Kevin Durant, dün gece de 35 sayılık müthiş bir katkı yapsa da bu performans galibiyet için yetmedi.


CURRY DURDU

Play-off'larda çok formda bir görüntü çizen Stephen Curry, dördüncü maçta âdeta ortadan kayboldu. Süper yıldız karşılaşmayı 14 sayı ve 10 asist ile tamamladı. 

Bununla beraber Draymond Green'in 16 sayı ve 14 ribaundluk double-double'e galibiyet için yeterli olmadı. 

REKORLAR GECESİ

Bu sezon onlarca rekorun kırılmasının ardından NBA finalleri de normal sezona ayak uydurdu. Cleveland ilk çeyrekte attığı 49 sayıyla ve ilk yarıda bulduğu 86 sayıyla iki alanda da rekor kırarken, buldukları 24 üçlük isabetiyle de bir başka rekoru daha tarihe gömdüler. 

5. MAÇ CALIFORNIA'DA

İki ekip arasındaki 5. maç 13 Haziran Salı gecesi Golden State'in ev sahipliğinde Oracle Arena'da oynanacak. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum