Türkiye için en tehlikeli 3 isim

A Milli Takım, EURO 2020 A Grubu'nda İtalya, Galler ve İsviçre ile kozlarını paylaşacak. Peki Şenol Güneş ve öğrencilerinin, rakipler dikkat etmesi gereken oyuncular hangileri? 

Türkiye için en tehlikeli 3 isim
10 Haziran 2021 - 12:20 - Güncelleme: 11 Haziran 2021 - 10:42
FUTBOO | Önce kendi oyununu belirlemek ve onu güçlendirmek... Teknik adamların önceliği elbette budur. Ancak futbolun, rakiple oynandığını da unutmamak gerekiyor. EURO 2020 ve Dünya Kupası Elemeleri'nde A Milli Takım'ın, güçlü rakiplere karşı uyguladığı başarılı planlara tanık olduk. Futbol seviyesinin en üst noktalara ulaşacağı bu turnuvada da elbette rakiplere önlem almak önceliklerden biri olacaktır.

Milliler, EURO 2020 A Grubu'da İtalya, Galler ve İsviçre ile yarışacak. Her turnuva kendi yıldızlarını yaratır ancak bazılarını durdurmak gerektiği de en baştan itibaren bilinir. Peki Türkiye, grubundaki rakiplerde hangi oyunculara dikkat etmeli?

Affetmeyen golcülerden Belotti

2018 Dünya Kupası'nda yer alamayan İtalya, Roberto Mancini ile adeta yeniden doğdu. Savunma ve orta sahada önemli değişikliklere giden tecrübeli teknik adam, hücumda ise Belotti-Immobile ikilisine güvenmekten vazgeçmedi. Bir dönem transferin gözde ismi haline gelen Belotti, cazip tekliflere karşın Torino'da kalmayı tercih etti.

Yaptığı tek vuruşlarla gole gitmeyi seven 27 yaşındaki yıldız, fizik gücü ve hava hakimiyetiyle A Milli Takım'ı zorlayabilecek özelliklere sahip. Güçlü yapısında rağmen gezen forvet rolünü de karşılayabilen Belotti, milli takım kariyerinde 33 maçta 12 gol, 7 asistlik performans sergilemeyi başardı.
Gününde olursa çok farklı seviye: Gareth Bale

Bir dönemin transfer rekortmeni... Real Madrid, Bale'i 2013 yazında 101 milyon euroya kadrosuna kattığında ondan beklentiler çok farklı seviyedeydi. Elbette bu süreçte Madrid ekibinin üst üste kazandığı Şampiyonlar Ligi zaferlerinde takımına önemli katkılarda bulundu ancak herkesin beklediği gibi Ronaldo ve Messi gibi isimlerle rekabet edemedi.

Geçtiğimiz sezonu Tottenham'da kiralık olarak geçiren Bale, zaman zaman o eşsiz yeteneklerini tekrardan herkese hatırlattı. Özellikle sezonun son bölümünü çok formda geçiren Galli yıldız, Premier League'de 20 maçta 11 kez ağları havalandırdı ve 2 asist yaptı.
Kuralar çekildiğinde Galler karşısındaki şansımızın çok daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Ancak şu an Bale, yine gününde olması halinde tek başına maça hükmedecek seviyeye ulaştı. Millilerin, 31 yaşındaki futbolcu için yapacağı önlem planı gruptaki kaderimiz açısında fazlasıyla önemli olabilir.

Milli takımda bambaşka: Xherdan Shaqiri

İsviçre Milli Takım tarihinin belki de en yetenekli oyuncularından biri... Shaqiri'nin, Bayern Münih, Inter, Liverpool gibi takımlarda forma giymesine rağmen milli takım performansının ayrı bir yerde tutmak gerektiğini söyleyebiliriz. Dev kulüplere önemli bonservis ücretleri karşılığında imza atmasına karşın Shaqiri, kulüp takımlarında beklenen istikrarı bir türlü yakalayamadı. İstikrar sorunu yaşaması, milliler için avantaj olsa da unutulmaması gereken bir konu var. Bu adam, kariyerini büyük ölçüde İsviçre formasıyla yaptıklarıyla inşa etti.

Fiziği, oyun yapısı ve tekniğiyle Arjen Robben'i andıran 29 yaşındaki futbolcu, rakip savunmalar için önlem alınması zor bir isim. Şut yeteneğinin yanında çalım özelliği de olan Shaqiri'yi daha az tahmin edilebilir kılmak şart gibi görünüyor. İsviçre formasıyla 90 maça çıkan Shaqiri, 23 gol attı ve 24 asist yapmayı başardı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum