Ukrayna - Türkiye maçı saat kaçta, hangi kanalda? Canlı izle!

A Milli Takımımız Dünya Kupası eleme grubundaki 7.maçında kendisiyle aynı puandaki Ukrayna ile bu gece Kharkiv'de karşılaşıyor. Peki Ukrayna - Türkiye maçı saat kaçta hangi kanalda? Muhtemel onbirler nasıl? Detaylar haberimizde.

Ukrayna - Türkiye maçı saat kaçta, hangi kanalda? Canlı izle!
02 Eylül 2017 - 06:16 - Güncelleme: 03 Eylül 2017 - 01:49

A Milli Futbol Takımımız 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki 7.maçında Ukrayna ile bu gece karşılaşıyor. Milli Takımımız için çok büyük önem taşıyan bu karşılaşma öncesi iki takım da 11 puanla 3. ve 4. olarak sıralanıyor.

Şimdiye kadar oynadığı maçlarda Kosova'yı iki kez mağlup eden, Finlandiya'yı geçmeyşi başaran Milli Takım, Hırvatistan'la deplasmanda, Ukrayna ile sahasında berabere kalırken, İzlanda'ya mağlup olmuştu.

Ukrayna - Türkiye maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? Canlı izle!

2 Eylül Cumartesi gecesi TSİ 21:45'te Ukrayna'nın Kharkiv şehrindeki Metalist Stadyumu'nda oynanacak olan karşılaşma TV8'den naklen ekranlara gelecek.

Bu zorlu mücadeleyi İspanya Futbol Federasyonu'ndan David Fernandez Borbalan yönetecek. Borbalan'ın yardımcılıklarını ise Raul Cabanero Martinez ve Diego Barbero Sevilla üstlenecek. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Jose Maria Sanchez Martinez olacak.

Ukrayna - Türkiye karşılaşmasını bu linki tıklayarak izleyebilirsiniz...

Emre ve Arda yeniden Milli Takım'da

Fatih Terim'le yolların ayrılmasının ardından göreve gelen A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun açıkladığı aday kadro tartışma yaratmıştı. A Yıldızlı ekibimiz bu gece Romen çalıştırıcıyla ilk maçına çıkacak.

Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup'un alınmadığı kadroya Barcelona'dan Arda Turan ve Başakşehir'in kaptanı Emre Belözoğlu'nun çağrılması dikkat çekmişti. TFF bugün bir açıklama yayınlarak Beşiktaş'ın yıldızı Oğuzhan özyakup'un da A Milli Takım kadrosuna dahil edildiğini duyurdu.

21014 yılının Ağustos ayındaki İzlanda deplasmanından beri A Milli Takım forması giymeyen Emre Belözoğlu ve Fatih Terim'le yaşadığı problemler sonucu Haziran ayından beri Milli Takım'dan uzak kalan Arda Turan'ın ilk onbirde görev yapması bekleniyor. Süre aldıkları taktirde, Arda Turan 98, Emre Belözoğlu ise 94.kez A Milli formayı giymiş olacaklar.

Aday kadroda kimler var?

Milli Takım'ın Ukrayna ve Hırvatistan ile oynayacağı maçlar için açıklanan kadrosu şu isimlerden oluşuyor:

Kaleciler: Cenk Gönen (Malaga), Serkan Kırıntlı (Konyaspor), Volkan Babacan (Başakşehir)

Savunma: Kaan Ayhan (Fortuna Düsseldorf), Şener Özbayraklı, Mehmet Topal, İsmail Köybaşı (Fenerbahçe), Çağlar Söyüncü (Freiburg), Ömer Toprak (Borussia Dortmund), Serdar Aziz (Galatasaray), Caner Erkin (Beşiktaş)

Orta saha:  Emre Belözoğlu (Medipol Başakşehir), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Emre Mor (Celta Vigo), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Selçuk İnan, Tolga Ciğerci (Galatasaray), Cengiz Ünder (Roma), Yusuf Yazıcı, Okay Yokuşlu, Arda Turan (Barcelona), Hakan Çalhanoğlu (Milan), Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş)

Forvet: Burak Yılmaz (Trabzonspor), Cenk Tosun (Beşiktaş), Yunus Mallı (Wolfsburg), Enes Ünal (Villarreal).

Muhtemel onbirimiz

A Milli Takım'ın Ukrayna karşısında mücadele etmesi beklenen muhtemel onbiri şöyle:

Volkan Babacan - Şener Özbayraklı, Serdar Aziz, Ömer Toprak, Caner Erkin - Emre Belözoğlu, Tolga Ciğerci - Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan, Cengiz Ünder - Cenk Tosun

A Milli Takım'da Kosova maçında gördüğü sarı kart yüzünden cezalı duruma düşen Burak Yılmaz Ukrayna'ya karşı forma giyemeyecek. Trabzonsporlu yıldızın 5 Eylül'deki Hırvatistan maçında ilk onbirdeki yerini alması bekleniyor.

Shevchenko ve Yarmolenko

Dinamo Kiev, Milan ve Chelsea formaları giyen dünyaca ünlü efsane yıldız Andriy Shevchenko'nun çalıştırdığı Ukrayna'nın en büyük kozu 10 numaralı formayı giyen 23 yaşındaki Andriy Yarmolenko. Golcü futbolcu, geçtiğimiz hafta içinde Dinamo Kiev'den Dortmund'a transfer olmuştu. Yarmolenko'nun Milli Takım'da 63 maçta 27 golü bulunuyor.

Schalke'li Yevhen Konoplyanka ve Shaktar Donetsk'te forma giyen Jaroslav Rakitisky takımın diğer önemli oyuncuları.

İlk maç 2-2 bitmişti

6 Ekim 2016'da Konya'da oynanan ilk maçta Türkiye ile Ukrayna 2-2 berabere kalmıştı. İlk yarım saat içinde Yarmalenko ve Kravets'in golleriyle 2-0 yenik duruma düşen Milli Takım, 45.dakikada Ozan Tuan'ın attığı golle durumu 2-1'e getirmiş, 81.dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun penaltısıyla da sahadan 1 puanla ayrılmıştı.

Milli Takımımız grupta oynadığı son 3 maçı da kazanmayı başardı. Ukrayna ise grupta sahasında oynadığı son 3 maçı kaybetmedi.

Ukrayna ile 8.randevu

Dünya Kupası elemelerinde bu gece mücadele edeceğimiz Ukrayna ile tarihimizde 7 kez karşı karşıya geldik. Bu maçların 4'ünü Milli Takımımız kazandı, 2 maç berabere bitti, 1 karşılaşmayı ise Ukrayna galip kapattı. Ukrayna ile daha önce deplasmanda oynadığımız iki maçı da kazanmıştık.

İddaa oranlarına göre Ukrayna favori

Ukrayna-Türkiye karşılaşması için açılan İDDAA oranlarında ev sahibi takım daha ağır basıyor. Ukrayna'nın galibiyeti için 1.90'lık oran verilirken, Milli Takımımız'a 2.90'lık şans tanınıyor. Karşılaşmanın berabere bitme oranı ise 3.00 olarak açıklandı.

Grupta iki maç daha var

Grubumuzun lideri Hırvatistan 21:45'te zayıf rakibi Kosova'yı konuk edecek. İkinci sırada bulunan İzlanda ise Finlandiya deplasmanında 19:00'da sahaya çıkacak.

I Grubu'nda kalan maçlar:

YORUMLAR

  • 0 Yorum