Video Hakem uygulaması geliyor

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, ‘Video Yardımcı Hakem’ (VAR) sisteminin ocak ayından itibaren uygulamaya geçirileceğini söyledi. Demirören, Arda konusunda yorum yapmadı ve Pazar gününü işaret etti.

Video Hakem uygulaması geliyor
08 Haziran 2017 - 12:58

Almanya, İngiltere ve İtalya'da da VAR sistemine geçileceğini söyleyen başkan Demirören, “Sistemin sezon başına yetişmesi imkansız. Eğitimleri sürüyor. Mesleği yeni bırakan hakemlerden de yararlanabiliriz” ifadelerini kullandı.

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, “Futbolun içinde hakem hataları var. Hiç kimse Türk hakemlerinin adaletsiz olduğunu söyleyemez. Video hakem sistemi Avrupa'da kullanılmaya başlandı. Türkiye'de başlaması için ilk adımı attık, deniyoruz” diye konuştu.

“SEZON BAŞINA YETİŞMESİ İMKANSIZ”

“Bu işe Almanya, İngiltere, İtalya herkes başlıyor” diyen başkan Demirören, “Biz de Göksal Gümüşdağ ile görüştük, bugün bu sürece başladık. Video hakem sisteminin sezon başına yetişmesi imkansız. Ocak ayında hayata geçirmeyi planlıyoruz. Türk futboluna hayırlı olsun. Sezon başına yetişmesi imkansız çünkü eğitimleri uzun sürüyor. Almanya falan bir sene hazırlandı buna. Yeni bırakmış hakemlerden de video hakem sisteminde yararlanabiliriz” ifadelerini kullandı.

ARDA’YA CEVAP

Başkan Yıldırım Demirören NTV’de yaptığı açıklamalarında arda Turan olayına da değindi. Demirören, Türk Milli Takımı’nın çok önemli bir maçı var. Gereken cevapları, futbolcumuzu kastetmiyorum, Pazar günü vereceğiz” açıklamasıyla yetindi.

“TALEBİMİZ VARDI”

Kulüpler Birliği Federasyonu Başkanı Göksel Gümüşdağ ise çalışmaların yeni olmadığının belirterek, “Bir yıldır Video hakem konusunda talebimiz vardı. Düşme veya şampiyonluğu etkileyecek bir ortamda bu uygulamadan uzak kalamayız. Serie A'daki tüm çalışmalara Yusuf Namoğlu da katıldı. Ocak ayında inşallah başlarız” diye konuştu.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum