Bursaspor, Ordu'da ayağa kalktı

“Trabzonspor maçı öncesinde Ordu'da yaptığımız kamp çok verimli geçti. Takım halinde Ordu'da ayağa kalktık. Rize’nin maçının konuşulmasını kesinlikle yasakladık. Trabzonspor maçını hak ederek kazandık.”

Bursaspor, Ordu'da ayağa kalktı
08 Haziran 2017 - 13:16

Spor Toto Süper Lig’in son haftasında, deplasmanda oynanan Trabzonspor maçına Bursaspor’un başında çıkan ve takımı ile kümede kalma sevinci yaşayan antrenör Mustafa Er, zorlu 90 dakikayı anlattı.

İKİ KADER MAÇINDA DA KULÜBEDE

2003-2004 sezonunda da Bursaspor’un futbolcusu olan ve ligin son maçında Sakarya'da Samsunspor’u 1-0 yenmesine rağmen ligden düşen yeşil-beyazlı takımın yedek kulübesinde bulunan Mustafa Er, “Maalesef hayat böyle bir şey. Her iki maçta da kulübedeydim. Birinde oyuncu olarak ligden düşerken, diğerinde teknik sorumlu olarak ligde kaldık. Bursaspor takımında küme düşme üzüntüsü yaşadım. O zaman futbolcuydum. Çok acı. Ben o acıyı, duyguyu çok iyi bildiğim için benim için bir anlamda da avantajdı” dedi.

İŞTE SON MAÇIN HİKAYESİ

Ligin 33. haftasında Gençlerbirliği’ne evinde 2-1 yenilince teknik direktör Adnan Örnek'in istifa etmesinin ardından son maçta Bursaspor’un başında sahaya çıkan Mustafa Er, zorlu maçı ve yeşil-beyazlı takımın ligde kalışını şöyle anlattı:

“Başkan ve yönetim kurulu bize inandı, güvendi ve bu görevi verdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Oyuncularla yaptığımız toplantıda kendilerine ilk söylediğim şey; '1 haftalık süre var. Bizim en önemli şeyimiz, mental, psikolojiydi. Duygu olarak ayağa kalkmamız gerekiyordu.' oldu.

“TAKIMIMA İNANIYORDUM”

Trabzonspor maçı öncesinde takımı Ordu'ya götürme kararı aldık ve burada yaptığımız kamp çok verimli geçti. Takım halinde Ordu'da ayağa kalktık. Takımıma inanıyordum. Oyuncuların gözlerinde o ışığı gördük. Biz sadece kendi maçımıza odaklanacaktık. Rize maçının kesinlikle konuşulmasını yasakladık.

Hocalar, futbolcular, personele 'Devre arasında girdiğimizde bile kimse Rize maçını sormayacak. Biz maçımızı kazacağız ve ligde kalacağız. Rize'nin ne yaptığının hiçbir önemi yoktu bizim için' dedik. Kimse de Rize maçını sormadı. Allah'a şükür kazandık.

“OYUNDAN DÜŞECEKLERİNİ BEKLİYORDUK”

Hem Trabzonspor’un, hem de Rizespor ile karşılaşan Aytemiz Alanyaspor'un ligde hiçbir iddiaları kalmamıştı. Oyuncular tatil moduna giriyorlar. Ama bizim tatil modumuz yoktu. 90 dakika aynı ciddiyet, potansiyelle, konsantrasyonla devam etmemiz gerekiyordu. Trabzonspor'un oyundan düşeceğini bekliyorduk ve nitekim de öyle oldu. Ona göre bir strateji belirlemiştik. Hak ederek kazandık.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum