Yalandan çalışmayla şampiyon olunmuyor

Bu sezon taraftarını hayal kırıklığına uğratan Galatasaray’da iyiler arasında sayılan Yasin Öztekin, “Şampiyonluk için her maçı kazanmak, başta değil sonda da iyi oynamak lazım” açıklamasında bulundu.

Yalandan çalışmayla şampiyon olunmuyor
06 Haziran 2017 - 10:25

Sarı-kırmızılı takımın genç yıldızı Yasin Öztekin, sezonun değerlendirmesini yaptı. Genç futbolcu, Avrupa’da olamamanın kendilerini üzdüğünü belerterek, “Sezona aslında iyi başlamıştık. Ancak 34 maçlık maratonda ilk başta iyi oynayıp sonradan bozunca sıkıntı yaşanıyor. Genel anlamda çok rahat değildik. Dünyanın neresinde olursa olsun hoca değişikliğiyle gelen yeni sistem takımları bazen geriye itiyor. Şampiyonluk için her maçı kazanmak sadece başta değil sonda da iyi oynamak lazım” dedi.  

“HALA HEVESLİYİM”

Takıma katıldığı ilk yılda şampiyonluk yaşadığını ve hala o hevesin içinde olduğunu belerten Yasin, “Galatasaray’da şampiyonluktan başka bir hedef olamaz, onun için de çok çalışmak lazım. Yalandan çalışmayla şampiyon olunmuyor. Gelecek sezon da aynı çalışmayla şampiyon olmak istiyoruz. Avrupa’da da bazı şeyleri başarmamız lazım sonuçta biz Galatasaray’ız” ifadelerini kullandı.

“KAYBEDİNCE ŞAMPİYONLUK GELMİYOR”

Üç senedir Galatasaray’da olduğunu, ilk kez bu sezon büyük maçlarda böyle kötü sonuçlar aldıklarını dile getiren Yasin Öztekin, “İki Beşiktaş maçında da, içerideki Fenerbahçe karşılaşmasında da iyi oynadık ama sonuca yansıtamadık. Ancak şampiyon olmak isteyen bir takım büyük maçları kazanmak zorunda... Kaybedince de şampiyonluk gelmiyor” şeklinde konuştu.

“MESSİ BİLE ATAMAZ”

Galatasaray formasıyla 3 yılda 119 maça çıktığını ifade eden genç yetenek, “Muslera ve Selçuk ağabeyden sonra en çok maç yapan oyuncuyum. 60 gole katkı yaptım. Rize maçında forvet olsam o kafayı atarım ama sonuçta o pozisyona girmek de önemli. Hiç kimsenin benim hakkımda negatif bir şey söylememesi lazım çünkü elimden geleni yapmaya çalışıyorum. O pozisyonlarda belki Messi gelse o da atamaz. Tabii ki ben de atmak isterdim ama olmadı” diye konuştu

 

“3 KUPA REHAVETİ GETİRDİ”

Hamza Hamzaoğlu döneminde üç kupayı aldıktan sonra biraz rehavete kapıldıklarını söyleyen Yasin, “İyi de çalıştık aslında ama takımda bir rahatlık vardı sanırım. Şampiyonluk döneminde taraftar çok destek verdi. Ancak ertesi yıla iyi başlayamadık ve onların bize küsmesi de gayet normal... Ancak tabii ki başarı için taraftar ve takım bir bütün olmalı” dedi.  

“ANLAM VEREMEDİM'

Bu sezonun kendisi için inişli çıkışlı geçtiğini belirten Yasin, Habertürk’e verdiği röportajda “Almanya’da farklı mantalite ve disiplinle yetiştim. Türkiye’ye geldikten sonra biraz değiştim. Burada çok fazla dış etken var, sadece futbola odaklanamıyorsun. Kadro dışılar bence olmamalıydı ama sonuçta yönetimin kararı. Bu tarz şeyler insanı üzüyor. Bu sezon 11 gol attım ve takımın en fazla gol atan oyuncularından biriyim” ifadelerini kullandı.

TALİSCA VE CENGİZ’İ BEĞENİYOR

Takımda Bruma’yı beğendiğini belirten genç futbolcu, “Sneijder zaten birçok şeyi başarmış. Sinan derdim ama 3-5 maçta kendini gösterdiği için diyemem. İyi çalışırsa ileride yıldız olabilecek bir oyuncu. Talisca’yı çok beğeniyorum. Avrupa’da oynayabilecek sevdiğim bir oyuncu. Başakşehir’den Cengiz Ünder var. Altınordu’dan gelip direkt Süper Lig’de oynamak kolay değil” diye konuştu.

“BRUMA ÇOK YETENEKLİ”

“Bruma gördüğüm en yetenekli futbolcu” diyerek takım arkadaşına övgüler yağdıran Yasin Öztekin; “Hem sürat hem de bire birde çok iyi. O tarz pozisyonlar bana da, Podolski’ye de, Sneijder’a da oluyor. Bazen saha içinde serzenişim oluyor ama evde izlerken, ‘Orada yapabileceği fazla bir şey yokmuş’ dediğim oluyor. Çok genç bir oyuncu kendisini bu konuda da geliştirecektir” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum