KEMAL ÖZCANLI

KEMAL ÖZCANLI


Atamayana atarlar

23 Ekim 2019 - 12:10

Paris Saint Germain maçının fotokopisi olan bir ilk yarı. Mücadele ve hırsı yüksek bir takım, tribünde her zamanki gibi gür bir seyirci ve santra vuruşu ile birlikte yıldızlar topluluğu Real Madrid kalesine yüklenen bir Galatasaray.

Baskı o kadar yoğundu ki, Cim Bom ligde bulamadığı pozisyonlarını ilk onbir dakika içinde Real Madrid gibi bir takım karşısında tam üç defa net olarak buldu. Belki de Zidane'ın uçak biletini Madrid yerine Paris'e çevirecek olan bu pozisyonları maalesef Andone ile değerlendiremedik. Tabii bu golleri atamazsan Real gibi dünya devi takımlar cezayı keser ve "atamayana atarlar" denilen futbolun kuralını işletip maçı alır ve güle oynaya evine döner. 

İlk yarıdaki yüksek tempo ikinci yarıda kondisyon, güç, moral ve motivasyon dengesinin düşmesine top kayıplarının fazla olmasına, yürüyerek oynanan oyunun pozisyon bakımından terse dönmesine sebep oldu. Real Madrid ikinci adeta Muslera ile tek kale maç yaptı. 

N'zonzi ve Andone dünkü mücadelenin baş kahramanlarıydı. N'zonzi bu senenin en değerli transferidir. Her maç sahanın en iyisi. Tek başına mücadele ediyor. Hiç problem çıkarmadan her maç yanında kim oynuyorsa onunda hatalarını kapatarak adeta robot gibi işini yapıyor. Real Madrid ataklarını ilk önleyen kişi oldu. Kross, Valverde ve Casemiro'lu orta sahaya özellikle ilk yarıda tek başına set koydu. İspanyollar ikinci yarı hücum oyununu Marcelo ve Carjaval ile kanatları kullanarak geçmeye başladı.

Andone ön alanda yaptığı pres ve baskı, gol pozisyonlarına girmesi ve mücadelesi son iki maçta Galatasaray'ın oyun olarak ivme kazanmasına çok önemli katkı sunmaktadır. Dün akşamki kaçırdığı goller Real Madrid'e karşı oynamanın heyecanından dolayıdır. 

Defansta Luyindama ve Marcao kusursuz oynadılar. Benzama'ya özellikle ilk yarıda çok yakın oynayıp son vuruşu iyi yapmasını engellediler. Luyindama'nın bu oyunu devre arası Galatasaray'ın elini çok kuvvetlendiriyor.

Ve sahanın yıldızı Muslera.... Şampiyonlar Ligi'nde golü bulunmayan Aslan'ın kalesinde az gol görmesine sebep olan bir dev. Dün gece Real Madrid'in Hazard, Benzama, Kross ile skoru farklı bir boyuta taşımasına "dur" dedi. Muslera Galatasaray için Allah'ın lütfüdür.

Ve gelelim dün gecenin kötülerine ve maçın kaybedilmesinde pay sahibi olan pahalı ayaklara...

Burada özellikle Seri'ye bir parantez açmak gerekiyor. Topun ilk yarıda istatistiklerde % 56'a karşı % 44 top kullanmada Galatasaray'ın önde olduğu bir maçta, Seri takım içinde en çok top kaybeden ve golün yenmesine sebep olan oyuncudur.

Geldiği günden beri takıma bir türlü katkı sağlayamadı. Beklentinin çok yüksek olduğu teknik olarak özellikle scout ekibinin çok güvendiği Premier Lig'de top oynamış bir futbolcunun performansı böyle olmamalı. Sıkıntıları nedir bilmiyorum ama Galatasaray Futbol Takımı Seri'nin kafasına göre oynayacağı ve sorumsuzca hareketler yapacağı bir takım değildir.

Aynı Belhanda'nın oyundan çıkarken seyircisine yapmaması gereken hareketleri yaptığı gibi. Burada seyircinin protestosu da yanlıştır, ama senin seyirciye ağız dolusu bir takım sözler ve hareketler yapman da o kadar yanlıştır.

Sonuçta Şampiyonlar Ligi Kupası'nı defalarca müzesine götürmüş Real Madrid'e karşı oynanan oyun güzel fakat sonuç kötüdür. Burada önemli olan Brügge maçını kazanıp, kuralar çekildiğinde "Bu gruptan üçüncü çıkmak başarıdır" felsefesinin doğruluğunu sağlayıp Mart'ta Avrupa'da devam etmektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum