KEMAL ÖZCANLI

KEMAL ÖZCANLI


Kaybedilen iki puan Fatih Hoca'ya yazar

11 Ekim 2019 - 13:28

Birileri bana üç ay önce Galatasaray Falcao'yu, N'zonzi'yi , Seri'yi Lemina'yı , Emre Mor'u , Babel'i , Andone'yi transfer edecek ama ilk yedi haftada altı gol, Şampiyonlar Ligi dahil son beş maçta bir gol atacak dese o adama deli derdim. Ama sonuç ortada.

Galatasaray maçlarını yan pasla geri pasla oynuyor. 90 dakika içinde uyumak istesen mışıl mışıl uyursun. Takımda istek yok,arzu yok, PSG maçı hariç mücadele yok, kısacası ruh yok.

Durarak top oynuyor.O kadar ki, maçın 35.04'de top orta sahada Babel' de iken herkes hareketsiz olduğu yerde topu bekliyordu,bir an televizyonun bozulduğunu ve donup kaldığını zannettim. Düşünün o kadar durarak top oynadı dün akşam Galatasaray.

Bu futbolun özellikle dün gecenin sorumluları her ne kadar futbolcular olsa da esas sorumlusu Fatih Terim'dir. 
Fatih Hoca takım gibi çok formsuz. İdeal onbiri bir türlü bulamadı.Her maça farklı bir kadro ile çıkıyor Galatasaray 
Hocam cumartesi salı cumartesi maç trafiğinde rotasyona gitmeni anlayabiliyorum (ki aslında onu da anlamam transfer zamanı para demesini bilen futbolcu sakatlık dışında her maça hazır olmalı) ama o kadar orta sahada oynayabilecek Ömer Bayram, Taylan gibi geçler varken artık bırak koşmayı top sürmesi bile olay Selçuk ile başlayıp altmışbeş dakika ona sabretmeni gerçekten anlayamadım. Hocam Selçuk'tan medet ummak çölde su aramak gibi bir şey. Emre Mor bu takımda her zaman oynar. Mor oyuna girdikten sonraki son on dakika Galatasaray seksen beş dakika bulamadığı pozisyona girme ve hücum etkinliğini elde etti.

Bunların yanında Belhanda, Nagatomo, Mariano her hafta üzerine koyarak kötü oynuyorlar. Eğer rotasyon yapılacak ise bunlardan başla sevgili hocam. Bu arkadaşlar Falcao geldiğinden beri top oynamıyorlar. Sanki Falcao gelsin tek başına oynasın der gibi tavırları var. Bunlara Babel'i de ekleyebiliriz.Pas alışverişleri hep kendi aralarında. Takım oyunundan çok bireysellik ön planda.

Bütün bunların yanında dün Feghouli'nin sağlık kurulunun sakatlandı deyip sizin Jımy'i oyuna almanızdan sonra Feghouli'nin "Hocam bir şeyim yoktu beni niye çıkardınız" demesi Galatasaray yedek kulübesinde pek görülen fotoğraflar değildir.
 
Dün akşamın iyileri yine N'zonzi ve Muslera'ydı... Özellikle Muslera yaptığı kurtarışlar ve topu oyuna sokmasındaki hızlılık görülmeye değer. İnşallah bu Milli ara takıma iyi gelir ve herkes üzerine düşen sorumluluğu alır.

Gençlerbirlği'ne gelince ellerindeki kadro yapısına göre iyi mücadele ettiler. Bir kaç pozisyonda buldular ama Muslera'yı geçemediler. ilk haftalara göre daha derli toplular.Haftaya Antalya' yı yenerlerse şaşırmam. 
 
Ve sıra maçın en kötü adamına geldi.Galatasaray kötü futbol oynamış olabilir. Galatasaray fazla pozisyon bulamamış olabilir ama sen Halil Umut Meler bunu penaltıları vermeyerek Galatasaray'ı cezalandıramazsın. Futbol sizler yüzünden Türkiye'de bitme noktasına geldi. Kardeşim sen penaltıları vereceksin. Görmediysen VAR' a gidip  Belhanda'nın yaka paça indirildiğini göreceksin. Bu kadar transferler bu kadar milyon Eurolar karşılığında alınması gereken puanlar sizin eyyamlarınız ve egolarınız yüzünden buhar olup uçuyor. Ama suç sen değil Meler suç Perşembe gecesi UEFA maçının olduğunu bilip cumartesi sana maç verenlerde.

YORUMLAR

  • 0 Yorum