MERT AYDIN

MERT AYDIN


Fenerbahçe'nin kanatları Beşiktaş'ın Quaresma'sı

01 Aralık 2016 - 13:32

1. Fenerbahçe adına 7 maçlık galibiyet serisi ve farklı skorlar elde etmek Beşiktaş derbisi öncesi bir rehavet ve rakip adına avantaj yaratır mı?

Açıkçası derbi öncesinde herhangi bir istatistiğin iki takım için de rehavet kaynağı olabileceğini düşünmüyorum. Hele kazanmaktan başka çaresi olmayan Fenerbahçe’nin.

2. Derbide Fenerbahçe adına en kritik isim olarak kimi görüyorsunuz..

Fenerbahçe adına kritik oyuncuların kanatta olacağını düşünüyorum. Hem kenar bekleri hem de açıklar. Çünkü rakip Beşiktaş’ın da gücü ve zaafı bu noktalar. Quaresma hücumda süper, takım savunmasında kötü mesela. Fenerbahçe, bu bölgedeki oyuncularıyla üstünlük sağlamaya çalışacak.

3. Beşiktaş'ın derbide en tehlikeli ismi olarak kimi görüyorsunuz..

Beşiktaş’ın kanatlarının yanı sıra orta sahası kritik. Şenol Güneş’in orta saha tercihi maçı etkiliyor. 46.dakika değişiklikleri yeniden hortladı. Quaresma her şeye rağmen en tehlikeli isim.

4. Şenol Güneş'in fikstür hakkındaki eleştirileri için düşünceleriniz nedir?

Sadece işler kötüye giderken konuşunca ve sanki sadece kendi takımına hata yapılıyor gibi söyleyince anlamlı olmuyor. Fikstür artık sezon başında belli oluyor. Önceden o itirazlar yapılmalı.

5. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Osmanlıspor'un Avrupa Kupaları'nda tur atlama şanslarını nasıl görüyorsunuz? Ülke puanı olarak çekiştiğimiz Belçika'nın temsilcisi Gent'le de Konya karşılaşıyor. Bu maçın önemi yeterince anlaşıldı mı sizce kamuoyunda?

Üçü de kendi ellerinde tutuyorlar tur işini. Bu önemli. Diğer maçlara bakmadan turu geçebilecek sonuca ulaşabilirler. 3’te 3 neden olmasın?

Konya-Gent maçını  önemini 80 milyonda fark edebilen toplam 50 kişi yoktur bence.

UEFA’nın 2 sezon sonrası için aldığı kararların farkında olan kaç kişi var peki?

6. Maçın hakeminin kim olmasını bekliyorsunuz.. Neden?

Hüseyin Göçek oldu. Çünkü tüm hakem hocaları mecburen onun verileceğini düşünüyordu. Geldiğimiz nokta bu! Mecburen, o formsuz, bu şu maça verildi, öbürü sakat. O zaman Hüseyin Göçek’i verelim!

7. Maçtan çıkabilecek üç sonuç için lig nasıl şekillenir? Fenerbahçe kazanırsa.. Berabere biterse.. Beşiktaş kazanırsa..

Fenerbahçe kazanırsa şampiyonluk yarışı  başka bir havaya bürünür. Sarı-lacivertliler resmen yarışın içinde yer alır. Berabere biterse Beşiktaş yenilmezlik efsanesini sürdürür ve büyük moral kazanır. Fenerbahçe ise yarıştan kopmaz ama moral kaybeder. Beşiktaş kazanırsa Fenerbahçe açısından bu travmayı kaldırmak çok zor olur. Belki de havlu atılır.

8. Trabzonspor tarihinin en sıkıntlı ve skor açısından kısır dönemini yaşıyor.. Buradan nasıl çıkar? Ersun Yanal'ın ayrılması çözüm olur mu?

Hiçbir zaman birilerinin ayrılması çözüm değildir. Ama Ersun hoca, hazırlıkların başından beri takıma hakim. Şimdiye kadar umut ışığı veren bir gelişme olmaması kafa karıştırıcı. 2-3 maçta hakem hataları olmasa kazanabilirler miydi? Bunu bilmek zor. Ama Trabzon’da kazan kaynıyor. Başarı için camianın birlik olması şart.

9. Chapecoense  takımının yaşadığı korkunç kaza sonrası tüm dünyada inanılmaz bir birliktelik ve dayanışma örneği yaşandı. Herkes Brezilya Kulübü'nün yaralarını sarmak için çaba sarfediyor.. Türk takımlarının ve kamuoyunun gerekli duyarlılığı gösterdiğini düşünüyor musunuz?

Dünyanın her liginde olduğu gibi bizde de fazlasıyla Brezilyalı var. Bu, hassasiyeti artırıyor. Duyarlılık şimdilik beklediğimin üzerinde.

1 Aralık 2016 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum