MERT AYDIN

MERT AYDIN


Giuliano belirleyici olur

16 Ağustos 2017 - 16:09

1. Yeni sezon oldukça ilginç maçlarla başladı. İlk haftayı nasıl değerlendiriyorsun.. 5 takım arasında hangisi şampiyonluk için daha öne çıkıyor..

Açıkçası tüm takımların eksikleri var. Belki de Başakşehir’i bir kenara koyarsak diğerleri hala transfer peşinde. Bu bile işlerin değişebileceğini gösteriyor. Taraftarların umutları, umutsuzlukları var. Teknik adamların ve yöneticilern takımları yapılandırırken yapacakları tercihler ligin sonucunu belirleyecek.

2. Galatasaray'ın Arda Turan transferini gerçekleştirmek üzere olduğu yazılıyor.. Arda Galatasaray'ın ritmini yukarı mı çeker, bozar mı?

Galatasaray, Arda’yı futbolculuk yetenekleri için mi yoksa taraftarla yönetim arasında tampon olsun diye mi? Birincisiyse yetenek anlamında bu takıma katabileceği çok şey var. Arda, Atletico ve Barça maceralarınan sonra tempoya alışıktır dye düşünüyorum. Ama Tudor, onu nasıl kullanır? Eğer klasik olarak soldan gelen 10 numara rolü verilecekse daha hareketli olması istenecektir. Malum Tudor, Sneijder’e bile dayanamadı. Tampon olmak için gelecekse sağlıklı olmaz gelişi.

3. Beşiktaş Pepe, Negredo, Lens, Medel sonrası geçen sezondan daha iyi bir performans gösterir mi..

Oyuncu isimler gerçekten heyecan verici. Şenol Güneş yeniden takım kurmak zorunda kalacak. Ben kilidin orta sahadaki Oğuzhan, Atiba, Tolgay, Necip ve hatta Medel grubu olduğunu düşünüyorum. Onların verimi yüksek olabilirse gerisi Şenol Hoca için daha kolay olur.

4. Fenerbahçe Giuliano ve Soldado ile ön bölgedeki sıkıntıları aşabilir mi.. Yoksa bir forvet daha gerekiyor mu..

Yetenekleri yüksek isimler. Fenerbahçe’nin yıllardır en büyük sıkıntısı forvetler dışında yaratıcılık ve gol katkısı almak. Bu yüzden Giuliano daha belirleyici olur. Bir forvet daha almak istenebilir. Ama öncelikle Fenerbahçe’nin orta saha organizasyonunu halletmesi gerekiyor. Hele Ekici de gelince.

5. Van Persie ve Volkan Demirel için düşüncelerin..

Volkan Demirel müthiş sezonlar ve maçlar yaşadı. Hatalı goller yedi ama maçlar ve sezonlar kurtardı. Şu anda işler onun için iyi gitmiyor. Giderek futbol dışı nedenlerle kadroya girdiği suçlamalarıyla karşı karşıya kalıyor. Dikkatli olması gerekiyor. Efsane olma aşamasına gelmişken kendinin karikatürü olmasın. Van Persie’nin güçsüzlüğü sürecek. Elden çıkarılamadığı için kadroda. Tabii vuruş kalitesi hala iyi. Ama gücü olmayınca koşmak, dripling yapmak iki kat zorlaşıyor onun için.

6. Başakşehir'in Sevilla karşısındaki şansını nasıl değerlendiriyorsun..

Kolay değil. Teknik direktör değişikliğinin Sevilla’yı ne kadar etkilediğini göreceğiz. Başakşehir, evinde bir galibiyet alırsa işleri karıştıracaktır.

7. Galatasaray'ın ilk haftada ortaya koyduğu iyi oyunun başlıca sebebi nedir? 

Oyuncu kadrosundaki yenilenme. Daha iyi futbolcular geldi. Sadece ilk haftayla net fikir üretemeyiz. Geçen sezon da farklı kazaılan maçlar vardı. Asıl fark yeni oyuncuların temposu.

8. Ramil Guliyev'in yaptığını ülke olarak tam hissedebilidik mi.. Ramil Olimpiyatlar'da da madalya alabilir mi.. Ne yapması gerek bu ritmini koruması için..

Türkiye, spor kültürünün yerlerde süründüğü bir ülke. Bu başarının anlamını kavrayabilmek ülke olarak çok başarabileceğimiz bir şey değil. Ramil bir Bolt değil. Zaten artık Bolt gibi her şeyi silip süpürecek birisi de ortaya çıkmadı. Yakın atletler arasında dönemsel form yakalayanlar madalyaları alacak. Ramil bugüne kadar yaptıklarını devam ettirmeli. O zaman yine final koşar. Madalya dediğim gibi günlük performanslarla ilgili.

9. Lucescu'nun Arda, Volkan Demirel, Emre Belözoğlu, Burak gibi isimleri Milli Takım'a alacağı konuşuluyor.. Nasıl bir tercih olur..

Lucescu her sezon Türk takımları için adı geçse de futbolumuza hakim değil. Bu nedenle de kısa yoldan sonuca ulaşmak istiyor. Uluslararası tanınırlığı olan isimleri kullanmak istemesi normal. Burak zaten kadronun içindeydi. Arda konusu, biz medya mensuplarını üzüyor. Adece futbol tarafından bakınca Arda’yı istemesi normal hocanın. Ama biz Bilal Abi’yi hatırlayıp yediremiyoruz kendimize. Emre 37 yaşında ama onun yerini dolduramıyoruz. Kısa vadede neden olmasın? Volkan açısından iade-i itibar olacaktır. Ne var ki form olarak istenen düzeyde değil. Alınsa da Babacan’ın arkasında kalır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum