Yusuf Yazıcı: Tek aşkım futbol topu

Trabzonspor’un altyapıdan yetişen yıldızı, “Tek aşkım her zaman futbol topu oldu. Hayalim futbolcu olmaktı ve bu yolda herhangi bir unsurun beni olumsuz etkilemesini veya ilgimi dağıtmasını istemiyorum” dedi.

Yusuf Yazıcı: Tek aşkım futbol topu
07 Haziran 2017 - 13:03

Trabzonspor’un genç futbolcusu Yusuf Yazıcı, bordo-mavili kulübün dergisindeki röportajında çarpıcı açıklamalar yaptı. Trabzonspor’un altyapısına seçilme öyküsünü de anlatan Yusuf Yazıcı, gelecek sezon kutlanacak kulübün 50. yılında şampiyon olmak istediklerini belirtti.

“Hala kendimi altyapıdaki Yusuf Yazıcı gibi görüyorum” diyen genç futbolcunun samimi röportajından önemli satır başları şöyle:

“İçimde inanılmaz bir futbol açlığı var. Şu anda uzun bir yolun en başındayım. Bu yol, zorlu bir yol. Çalışmayı çok seven bir yapım var ve artan bir tempoyla çalışmaya devam ediyorum. Eksiklerimin farkındayım. Sadece saha içi değil, saha dışı çalışmalar da yapıyorum.

Zihinsel dayanıklılık da son derece önemli. Eksiklerimi tamamlamak için zamanım ve enerjim var. Karşılaşabileceğim olası tehditlerin farkındayım. Sahadayken üzerimde bir baskı hissetmiyorum. Maçta asla heyecanlanmam. Tek aşkım her zaman futbol topu oldu. Hayalim futbolcu olmaktı ve bu yolda herhangi bir unsurun beni olumsuz etkilemesini veya ilgimi dağıtmasını istemiyorum.

OLCAY ŞAHAN’IN KATKISI

Olcay (Şahan) ağabey bana inanılmaz katkıda bulunuyor. Kaptanımızdan da büyük destek görüyorum ama genelde Olcay ağabeyin yanındayım. Tecrübelerini aktarıyor, beni olumlu anlamda motive ediyor.

Gelecek sezon kulübümüzün 50. yılı. Şampiyonluk istiyoruz, bunu başarabiliriz. Kısa vadede bu formanın hakkını vermek, şampiyonluk yaşamak, elde edilecek başarılarda pay sahibi olmak istiyorum. Uzun vadede Avrupa'da oynamak isterim tabii ki ancak şunu söyleyeyim, şu anda sadece yapmam gereken işe odaklanmış durumdayım.

Takımımızdaki diğer genç oyuncular Furkan Taş ve Abdülkadir Ömür ile kardeş gibiyiz. Furkan'la çok zaman geçiyoruz. Aynı okulda okuduk. Birlikte şampiyonluk yaşadık. Abdülkadir'e 'Benden 5 kat daha iyisin. Büyük oyuncu olacaksın. Sadece inan ve çalış.' diyorum. İnanılmaz bir futbolcu. Oynamaya başladığında ülkede en çok konuşulan futbolcu olacak diye düşünüyorum. Sahada her an her şeyi yapabilecek bir yeteneği var."

YORUMLAR

  • 0 Yorum