Osmanlıspor'u Avrupa yıktı

Bir önceki sezon Süper Lig'i 5. sırada bitiren ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı yakalayan Osmanlıspor bu sezon ise hedeflerinin uzağında kaldı.

Osmanlıspor'u Avrupa yıktı
07 Haziran 2017 - 13:03

Süper Lig'de 2015-2016 sezonunda 52 puan toplayan Osmanlıspor, bu sezon ise 38 puan toplayıp 13. sırada kendine yer bulabildi.  

Avrupa Ligi müsabakaları için sezonu 20 Haziran'da açan Ankara temsilcisi, oldukça yoğun bir sezon geçirdi. Erken başladığı sezonda ligin ilk yarısında oynadığı 16 karşılaşmada 26 puan toplayan Osmanlıspor devreyi ise 6. sırada bitirdi. 6 galibiyet ve iki yenilgi alan başkent temsilcisi 8 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. 

OLIMPIAKOS SONRASI FACİA

34 Süper Lig, 7 Türkiye Kupası ve 14 de Avrupa Ligi maçına çıkan mor-sarılılar ikinci devrede düşüş yaşadı.

Başkent ekibi, 23 Şubat 2017'de, Avrupa Ligi son 32 turunda Yunan temsilcisi Olympiakos ile Ankara'da yaptığı ve 3-0 kaybettiği karşılaşma ile Avrupa defterini kapattı.

BİR TÜRLÜ KALKAMADI

Avrupa Ligi'nden elenerek Süper Lig'e odaklanan Başkent temsilcisi, bundan sonra çıktığı 13 karşılaşmada 2 galibiyet ve 2 beraberlik ile 9 mağlubiyet aldı.

Osmanlıspor bu dönemde Bursaspor ile 1-1, Atiker Konyaspor ile 0-0 berabere kalırken, deplasmandaki maçlarda Kayserispor'u 4-1, Aytemiz Alanyaspor'u ise 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Osmanlıspor, ligde geride kalan maçlarda ise Başakşehir, Fenerbahçe, Kasımpaşa, Gaziantepspor, Karabükspor, Akhisar Belediyespor, Galatasaray, Rizespor ve Beşiktaş karşısında sahadan mağlubiyetlerle ayrıldı.

Sezonun ikinci yarısındaki kötü performansının önüne bir türlü geçemeyen mor-sarılılar, 18 maçta aldığı 3'er galibiyet ve beraberliğin yanı sıra 12 de yenilgi alarak, sezonu 38 puan ve averajla 13. sırada noktaladı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum