Zinedine Zidane için milli çağrı

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Le Graet: “Zidane bir gün Fransa Milli Takımı'nı çalıştırmalı. Bu, mantıklı bir seçim olur. Umarım, ileride bu yönde bir arzusu olur.”

Zinedine Zidane için milli çağrı
15 Haziran 2017 - 15:20

Faal futbolculuğu döneminde Fransız futboluna damga vuran, teknik adamlık kariyerinde de İspanyol ekibi Real Madrid’in başında arka arkaya iki sezon Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanarak tarihi bir başarı elde eden Zinedine Zidane’a Fransa Milli Takımı için davet geldi.

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noel Le Graet, Real Madrid'de 18 ay içinde hem La Liga şampiyonluğu, hem de üst üste iki kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanan teknik direktör Zidane'dan övgüyle bahsederken, Fransa Milli Takımı’nı çalıştırması gerektiğini söyledi.

“MANTIKLI BİR SEÇİM OLUR”

Fransa'da RMC radyo kanalına açıklamalar yapan Le Graet, “Zidane bir gün Fransa Milli Takımı'nı çalıştırmalı. Bu, mantıklı bir seçim olur. Umarım, ileride bu yönde bir arzusu olur” dedi.

Zidane'ın öncelikle Real Madrid'deki misyonunu tamamlaması gerektiğini iddia eden Fransa Futbol Federasyonu Başkanı şöyle devam etti: “Bugün, Zidane'ın Real'e katabileceği daha çok şey var ve kulübüyle mükemmel bir uyum yakaladı. Başardıklarına hala inanamıyorum.

“ZIDANE BENİ YANILTTI”

Real Madrid'de teknik direktörlük görevine gelmeden önce Zidane bir konuşma yapmıştık. Ona Bordeaux veya Fransa'da başka bir takımı çalıştırarak tecrübe kazanması konusunda tavsiyede bulunmuştum.

Çünkü Real Madridli oyunculara söz geçirebilmenin zor olduğunu düşünüyordum. Beni yanılttı. Oyuncuların onu ne kadar çok sevdiği belli oluyor ve onun stiline saygı duyuyorlar. Doğru zamanda Real Madrid'in başına geçti.”

Zinedine Zidane, 1998’de Fransa’da düzenlenen Dünya Kupası’nda ev sahibi ekibin formasıyla şampiyonluğa ulaşılmasının da mimarlarından olmuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum