ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


8 değişiklikle önemli galibiyet

13 Şubat 2019 - 13:02

Kayseri'de önemli bir travma yaşayan, hakem ve MHK tartışmalarının bir kez daha odağına oturan Fenerbahçe için Zenit maçı çok kritik bir viraj haline gelmişti.
Soldado, Dirar, Zajc, Serdar Aziz, Mehmet Ekici gibi isimler UEFA listesinde yoktu. Frey formsuzdu. Bu ortamda Ersun Yanal'ın nasıl bir onbir tercih edeceği, baskılı bir oyunu mu tercih edeceği yoksa kontrollü bir futbol mu oynatacağı merak ediliyordu.
Yanal; Kayserispor karşısında yer alan takımdan tam 8 farklı oyuncuyla Zenit maçına çıktı. Harun kaledeydi. Neustadter-Serdar Aziz yerine Skrtel-Sadık savunmanın ortasına geçmişlerdi. Orta alanda Eljif Elmas son dakikada Tolgay'ın yerine onbire alındı. Mehmet Topal, Moses, Valbuena ve Slimani de Kayseri'de onbirde olmayan oyunculardı.
Bu kadar değişikliğe rağmen Fenerbahçe istekli ve ısıran bir futbol oynadı Zenit karşısında.
Slimani ile gelen gole kadar sürekli rakibi zorladı sarı-lacivertli oyuncular. Özellikle Valbuena sahanın her yerini dolaşarak, gizli oyun kurucu rolünü üstlendi. Isla ve Hasan Ali kanat bindirmelerini iyi yaptı.
Jailson rakibe sürekli baskı uyguladı. 3'ü isabetli 4 şut çeken ve rakip kaleye tedirginlik veren Eljif Elmas da sahanın iyilerindendi.
Ama sahanın en çok alkış alan iki ismi kuşkusuz Harun ve Sadık'tı. Harun çok kritik anda kurtardığı penaltıyla takıma ve tribünlere ikinci golü bulmuş havası verdi.
Sadık kendisinden 15 santim daha uzun Dzyuba ile çok iyi mücadele etti ve rakibinin pozisyona girmesine izin vermedi. 
Slimani için Ersun Yanal bir gün önce, "Belki de maçın adamı olur" demişti. Cezayirli forvet maç boyu bulduğu tek net pozisyonu gole çevirirken çok değerli bir galibiyette pay sahibi oldu.
Taraftar tümüyle birlik olup maç boyu takımı destekledi. Özellikle ikinci yarıda çok coşkulu tezahüratla takımın oyundan düşmesini engelledi.
Rövanş için 1-0 önemli bir avantaj. Isla'nın yokluğunda Şener formayı alacak gibi gözüküyor. Ersun Yanal'ın Konyaspor ve Beşiktaş maçlarının arasında Rusya deplasmanında nasıl bir onbir tercih edeceği çok önemli. 
Tüm yaşanan krizlere ve alınan kötü sonuçlara karşın Fenerbahçe Zenit'i elerse taraftar biraz olsun teselli bulur.
Sonrası için konuşmak erken.. Önce tur gelsin, sonra rakibe bakıp konuşmak gerek.. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum