YAĞIZ SABUNCUOĞLU

YAĞIZ SABUNCUOĞLU


Topal-Souza ikilisini bozmak

19 Şubat 2017 - 08:45

Geçtiğimiz hafta, bu haftaya benzer sonuçların ardından Bursaspor deplasmanına giden Fenerbahçe, bu ikramları geri çevirip, üst sıralardaki şampiyonluk yarışının içine kendisini atamamıştı. Bu haftada benzer bir şekilde başladı ve Fenerbahçe geçtiğimiz haftanın aksine daha rahat olması beklenen bir maça çıktı fakat yine benzer hatalar, teknik direktörün maça negatif etkileri ışığında yine puan kaybedildi ve Fenerbahçe, kendisini yine üst sıralara bağlayamadı.

BU ORTA SAHA İLE POZİSYONA GİRMEK HAYAL

Bazı maçlar vardır, 3 puan alsan bile sana yetmez. Bu maç da o maçlardan birisiydi. Zirvedeki Beşiktaş'a 3 puan aldığın takdirde bile yaklaşamazken, Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat, sarı lacivertli takımın artık genlerine işleyen Josef-Souza ikilisini böylesine kritik bir maçta yine bozmayıp bir de bu 2'liye defansif orta saha orjinli Ozan'ı eklemesiyle maça 3 puan için mi yoksa 1 puan için mi çıktığı konusunda maç öncesinde kadroyu görenleri şaşırtıyordu.

3 DEFANSİF ORTA SAHA İLE AVRUPA KUPALARI'NA BİLE GİDEMEZSİN

Şampiyonluk yolunda rakiplerin, neredeyse bir defansif orta saha ile oynarken ve çok sert rakiplerin olduğu bu ligde neredeyse 2 haftada 1 tökezlerken, ilk 4'ün en gerisinde olan Fenerbahçe'nin galibiyet dışında bir alternatifi bulunmadığı şu günlerde, bu kadar defansif orta sahayla sahaya çıkmanın hiç bir açıklaması olamaz. ''Fenerbahçe pozisyon üretemiyor'' klişesi, son haftalarda kulaktan kulağa yayılmaya başlandı ve yüksek sesle neredeyse her platformda dile getiriliyor. Zaten bu formasyon ile Fenerbahçe eğer pozisyon üretirse bu işte bir terslik olduğu düşünülmelidir.

GOLE İHTİYACIN VARKEN İKİ SOL BEKLE OYNAMAK?

Pozisyon bir kenara, iç sahanda Kasımpaşa'ya oynadığın bir maçta, takımın en ucundaki isim olan Moussa Sow'a ilk topu 20. dakikada gönderebiliyorsan, bunun altında sorgulanacak çok fazla şey var demektir. Başta sorgulanması gereken şey, Van der Wiel ve Emenike hakkında geçmiş dönemlerde yaptığı açıklamalarla doğruları söyleyen Advocaat'ın bu ikili üzerinde çark edip, Krasnodar ve Kasımpaşa gibi iki kritik mücadelede tekrardan bu isimlere güvenip formayı vermesi hayli şaşırtıcı oldu. Lens ve Alper Potuk gibi iki önemli eksiğin olduğu maçta eldekilerle en iyi 11'i kurmak yerine kupa maçına çıkarcasına bir rotasyon ne kadar doğru oldu, tartışılır. Son olarak da gole ihtiyacı olan ve maçın son dakikalarına giren bir takımda sahada belki de yaratıcılık olarak en efektif adam Volkan Şen'i kenara alıp, sol bek orjinli Hasan Ali Kaldırım'ı oyuna sokup bir diğer elindeki mevcut sol bek İsmail Köybaşı ile arkalı önlü oynatmanın bir açıklaması var ise Advocaat'a olan saygım bir kat daha artabilir...

19 Şubat 2017 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum