YAĞIZ SABUNCUOĞLU

YAĞIZ SABUNCUOĞLU


Fenerbahçeli oyuncular maç seçiyor

08 Şubat 2017 - 07:17

Son dönemlerde hiç olmadığı kadar gergin bir ortamda oynanan bir derbi maçına şahit olduk. Açıkçası hem takımların, hem tribünlerin hem de oyuncuların üstündeki bu anlamsız gerginlik, maçın kaderine dahi etki etti. Robin van Persie ile Tosic'in arasında yaşanan olaylar maça damgasını vurdu ve skoru doğrudan etkileyen bir olay oldu.

MAÇ ÖNCESİ GİBİ DEVAM ETMELİYDİ AMA...

Maç öncesinde hiçbir sorun olmadan, iki takım oyuncularının birbirine sarılıp sahaya çıktığı, Caner Erkin'in eski takım arkadaşlarını tek tek ''Hoşgeldin'' diyerek karşılaması, maç öncesinde izleyenlere iyi ve dostluk içinde bir maç geçeceğini temenni eder gibiydi ama maalesef ki bu olmadı. Robin van Persie ve Oğuzhan Özyakup ile başlayan gerginlik, Tosic ve Van Persie arasında devam etti. Bu yüzden Tosic'in kırmızı kartından önce ve Tosic'in kırmızı kartından sonra diye maçı iki şekilde ele alabiliriz.

KORNER ATAMADAN GALİBİYET GELDİ

Fenerbahçe bu turu gerektiği gibi oynayıp kazandı ama oyun anlamında bu kadar hücum gücü kuvvetli bir kadro tercih edilmesine rağmen 3. bölgede yine çok etkili olamadı. Rakip 10 kişi kalmasına rağmen ikinci yarıdan sonra oyuna hükmetmesi gereken taraf Fenerbahçe olması gerekirken, Beşiktaş'a yine pozisyonlar verdi. Çok net tehlikeler belki olmadı ama ikinci yarıda 10 kişi oynayan Beşiktaş, oyunun bazı bölümlerinde maça eksik olmasına rağmen hükmetti ve topla daha çok oynayan taraf olmayı başardı. Bir ilginç bilgi de Fenerbahçe bu maç özelinde hiç korner kullanamadan bu maçı tamamladı.

DERBİLERDE NASIL OYNANIR, DERSİ

Fenerbahçe oynadığı bütün hedef maçlarda sahaya kazanmak üzerine bir kadroyla çıkıyor ve benzer kırılma maçlarında rakiplerine ''Derbilerde nasıl oynanır?'' dersini veriyor. Bugün de göze çok da hoş gelmeyen bir futbolla, oynaması gerektiği gibi, Vodafone Arena gibi zor bir deplasmanda kazanarak turla birlikte evine dönüyor. Fenerbahçe bu maçlara verdiği önemi ve bu maçlar için sağladığı yüksek konsantrasyonu hem ligin hem de oynadığı diğer kulvarların tamamına yaysa, bambaşka bir takım haline gelir ve var olduğu kulvarların hepsinde şampiyonluğun bir numaralı favorisi olur. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum