''Antakya yerle bir olmuş durumda''

Eski futbolcu Gökhan Zan, yaşanan deprem felaketinin ardından FOX TV yayınında bölgedeki son durumu açıkça ifade etti.

''Antakya yerle bir olmuş durumda''
08 Şubat 2023 - 12:14
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Hatay başta olmak üzere birçok ilde de etkili olan deprem sonrası bölgede olan eski futbolcu Gökhan Zan, FOX TV ekranlarında açıklamalarda bulundu.

Yaşanan durumu anlatmaya çalışan Gökhan Zan, ''Antakya şu anda içler acısı, yerle bir olmuş durumda. Ayakta kalan binalar bile içinde bomba patlamış gibi. Emin olun burası bir savaş alanı. Sanki atom bombası patlamış. O kadar büyük sıkıntılar var ki göründüğü gibi değil. Yayınlarda ne kadar gözüküyor bilmiyorum ama bütün ilçeler yerle bir olmuş durumda. Hiçbir bir binaya giriş yapılamaz. İmkansız artık. Millet göç edip, bir yerlere sığıAntakya şu anda içler acısı, yerle bir olmuş durumda. Ayakta kalan binalar bile içinde bomba patlamış gibi. Emin olun burası bir savaş alanı. Sanki atom bombası patlamış. O kadar büyük sıkıntılar var ki göründüğü gibi değil. Yayınlarda ne kadar gözüküyor bilmiyorum ama bütün ilçeler yerle bir olmuş durumda. Hiçbir bir binaya giriş yapılamaz. İmkansız artık. Millet göç edip, bir yerlere sığınmaya çalışıyor. Maalesef yardımlar çok yavaş ilerliyor. Daha hızlı olmamız lazım. Daha fazla vinç, kepçe, yardım gerekiyor.nmaya çalışıyor. Maalesef yardımlar çok yavaş ilerliyor. Daha hızlı olmamız lazım. Daha fazla vinç, kepçe, yardım gerekiyor'' dedi.

Eski milli futbolcu, enkazda birçok yakınının olduğunu söylerken ''Maalesef kuzenlerimi kaybettim, dayımın çocuklarını kaybettim, akrabalarımı kaybettim. Eniştem ablalarını, yeğenlerini kaybetti. Çok akrabalarımızı maalesef kaybettik. Annemi ve fiziksel engelli kardeşimi 7. kattan sırtımda indirdim. İhtiyaç malzemesi lazım, su lazım, çok yardım lazım. Halk çok mağdur durumda. Umudumuz maalesef tükeniyor. Mucizeleri tabiki bekleyeceğiz. Fakat bütün şehir mahvolmuş durumda'' ifadelerini kullandı.

Sosyal medyadan da çağrı yapmıtşı

Hataylı olan eski milli futbolcu Gökhan Zan ise sosyal medyadan adeta isyan etti.

İşte Gökhan Zan'ın sözleri:

"Burası Güzelburç Mahallesi, bakın buraya hiç kimse gelmedi, burası Hatay. Hiç kimse gelmedi, sesimizi duyan yok. Burası kaderine terk edilmiş. Yardım bekliyoruz, Allah'ını seven buraya gelsin artık! Yalvarıyorum size!"

YORUMLAR

  • 0 Yorum