Taffarel nasıl kaleci oldu? Samimi itiraflar

Galatasaray’ın unutulmaz kalecilerinden Claudio Taffarel, verdiği röportajda çok özel açıklamalarda bulundu.

Taffarel nasıl kaleci oldu? Samimi itiraflar
22 Mayıs 2020 - 23:53 - Güncelleme: 23 Mayıs 2020 - 12:04

Galatasaray’ın efsane kalecilerinden Claudio Taffarel, ülkesine verdiği röportajda hem sarı kırmızılı kulüp hem de nasıl kaleci olduğu hakkında konuştu.

İşte Brezilyalı kalecinin açıklamaları;

Voleybol sayesinde üst düzey bir kaleci oldum. Çocukken 17 yaşıma kadar çok voleybol oynadım ama ben zaten her zaman futbolcu olmak istiyordum. Voleybol bana özellikle yan toplarda çok yardımcı oldu. Çizgiyi geçip çok iyi hamleler yapıyordum.

''Gençken forvettim''

Gençliğinde forvet de oynadım, çok gol attım. Ağları havalandırmak güzeldi ama eğlenmek için forvet oynuyordum, voleybol gibi. Profesyonel olarak hiç düşünmedim. Gerçek yeteneğimin kalede olduğunu biliyordum.

90'ların başında Serie A en iyi ligde. Bir hafta Klinsmann'a bir hafta Batistuta'ya karşı, bir hafta Marco van Basten'e karşı oynuyorduk. Serie A o zamanlar 'Avrupa futbolunun başkenti' gibiydi.

Günümzüde analiz kaleciler için çok önemli hale geldi. 1994 Dünya Kupası'nda penaltı atıcılarıyla ilgili fazla bilgiimz yoktu. 1998'de biraz daha çalıştık. Yarı finalde Hollanda'yı geçtik. Penaltı için yaptığım en çalışmalar sayesinde Phillip Cocu ve Ronald de Boer'in penaltılarını kurtardım.

''Arsenal'i düşündükçe keyifleniyorum''

Arsenal'i yendiğimizi düşündükçe keyifleniyorum. Galatasaray ile Arsenal'i yenip UEFA Kupası'nı kazandığımız finali herkes soruyor. O finalde hiç penaltı atışı kurtarmamıştım. Bu penaltı atışı kurtarmadan kazandığım tek şampiyonluktu.


''Beni daha duygusal bir insan yaptı''

Modern futbolda kalecilerin iyi ayaklara sahip olması çok önemli. Biz Brezilyalılar bu konuda şanslıyız çünkü Alisson ve Ederson var. Toplam on yedi çocuğum var, evet onyedi. Yıllar içinde birçok Hristiyan kilisesine yardımcı oldum ve evlat edindim. Çocuk yetiştirmek beni çok daha duygusal bir insan yaptı. Kim olduğumu bilmeyen insanlara yardım etmek çok güzel bir şey.

YORUMLAR

  • 0 Yorum