David Ospina kimdir?

Adı son dönemde hem Türk hem de İngiliz basınında sıkça Fenerbahçe ile anılan David Ospina kimdir, nerede yıldızı parlamıştır?

David Ospina kimdir?
30 Mayıs 2017 - 12:24

Fenerbahçe'nin en önemli transfer hedeflerinden olan David Ospina 31 Ağustos 1988 tarihinde Kolombiya'nın Medellin şehrinde doğdu. 

AVRUPA'YA 2008'DE ADIM ATTI

Ülkede ve özellikle şehrinde yaşanan terör olayları sebebiyle zor bir çocukluk dönemi geçiren başarılı eldiven, kariyerine Medellin'in önemli ekiplerinden Atletico Nacional'de başladı. 2006 yılında genç takımdan a takıma yükselen Ospina, burada geçirdiği bir buçuk sezonun ardından Fransa Ligue 1 ekiplerinden Nice'e 2 milyon euro karşılığında transfer oldu. 

İLK SEZONUNDA 27 MAÇA ÇIKTI

Güney Fransa ekibinde ilk sezonunda 27 maça çıkan Kolombiyalı file bekçisi, 31 gol yerken kalesini 7 mücadelede gole kapatabildi. İkinci sezonunda takımının ligdeki 37 kaşrılaşmasında görev alan Ospina, 57 gol görürken kalesini 10 maçta gole karşı korudu. 

2014 DÜNYA KUPASI'NDA PARLADI

Nice'teki istikrarlı performansını 2014'e kadar sürdüren 28 yaşındaki file bekçisi, Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda parladı. James Rodriguez önderliğinde müthiş bir turnuva geçiren Kolombiya, çeyrek finale kadar yükselirken Ospina da yaptığı kurtarışlarla takımının başarısında rol aldı.

DİĞER 3 İSİMLE ÖNE ÇIKTI

O turnuvada Şili file bekçisi Claudio Bravo, Kosta Rikalı Keylor Navas ve Meksikalı Guillermo Ochoa ile birlikte yıldızını parlatan Ospina, 4 milyon euro bedelle İngiliz devi Arsenal'a transfer oldu ve 2019 yılına kadar sözleşme imzaladı. 

CECH TRANSFERİYLE YEDEĞE DÜŞTÜ

Londra kulübünde ilk sezonunda kaleyi Wojciech Szczesny ile paylaşan Ospina, 23 maça çıkıp kalesinde 17 gole izin verirken 10 mücadeleyi de gol yemeden tamamladı. Ancak sonraki sezon deneyimli file bekçisi Petr Cech'in transfer edilmesiyle yedek kaleci konumuna düşen Kolombiyalı eldivenin adı yaz döneminde Beşiktaş ile anıldı. 

ŞAMPİYONLAR LİGİ VE FA CUP'TA GÖREV ALDI

Bu sezon ise Şampiyonlar Ligi ve FA Cup maçlarında Arsenal kalesini koruyan Ospina, 14 maçta 22 gol yedi Kolombiyalı eldiven sadece 4 maçta kalesini gole kapatabildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum