Emre Mor Kimdir?

Futbol kariyerinde basamaklan hız bir şekilde çıkan ve yeteneğiyle adından sıkça söz ettiren Emre Mor, transferin en gözde ismi. Almanya'nın köklü kulüplerinden Borussia Dortmund'da forma giyen Emre için Fenerbahçe ile Beşiktaş kadrosuna katmak için yarış halinde.

Emre Mor Kimdir?
01 Haziran 2017 - 15:04 - Güncelleme: 01 Haziran 2017 - 15:15

Genç yaşta büyük kulüpleri peşinden koşturan Emre Mor'unhayatı da yeteneği kadar dikkat çekiyor. İşte 19 yaşındaki milli yıldızın hemfutbol hem de özel yaşamından öne çıkan detaylar...

Milli futbolcu Emre Mor, 24 Temmuz 1997'de Danimarka'dadünyaya geldi. Baba tarafından Türk olan Emre, anne tarafından da Makedonkökenine sahip. 2015 yılında Danimarka'nın FC NordsjwIland takımıyla profesyonelliğeadım atan genç futbolcu 2016 yılından itibaren dünya futbolunda kendinden sözetmeye başladı ve 2016-17 sezonu başında Almanya Bundesliga ekiplerindenBorussia Dortmund'a transfer oldu.

MİLLİ TAKIMDA

Eylül 20151e Danimarka vatandaşlığını seçen ve Danimarka'nınalt yaş kategorilerinde milli formayı giyen Emre Mor, Türkiye Futbol DirektörüFatih Terim döneminde uzun uğraşları sonrasında Türk milli takımına kazandırıldı.Karadağ ile 29 Mayıs 2016 tarihinde oynanan hazırlık maçında ilk kez en üstkategoride milli olan Emre, ilk milli golünü de 27 Mart 2017'de Moldova'yakarşı attı. 19 yaşındaki futbolcu, EURO 2016'ya katılan Türkiye'nin kadrosundayer almış ve turnuvada 2 maça çıkmıştı.

BABASI HAPSE GİRDİ

Futbol kariyerinde büyük bir ivme yakalayan Emre Mor'un,genç yaşına rağmen zor günler de geçirdi. Kopenhag’da restoran işleten babasıbir trafik kazası sonrası yaralanmaya sebebiyet vermekten ve sigortasız araçkullanmaktan dolayı 4 ay hapis cezası aldı.

2013 YILINDA AYAĞI KIRILDI

Emre, futbol kariyerinin başında da talihsizlikler yaşadı.2013 yılında antrenman sırasında ayağını kırılan milli futbolcu için bu durumadeta dönüm noktası oldu. Emre Mor, bir daha futbol oynayamama korkusuyla kendinigüçlendirmek için ayaklarına 25 kiloluk demirler bağlayarak aylarca çalıştı veüst seviyelere çıkmayı başardı.

Bu sezon Alman temsilcisi ile 19 maça çıkan Emre Mor, takmına 1 gol, 2 asistlik katkı sağladı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum