LeBron James'e rağmen ilk raund Golden State'in

NBA play-off final serisinin ilk maçında 28 sayı, 15 ribaund ve 8 asistle oynayan ve yeni rekorlara imza atan LeBron James’in performansı yeterli olmayınca Cavaliers sahadan 113-91 yenik ayrıldı.

LeBron James'e rağmen ilk raund Golden State'in
02 Haziran 2017 - 10:26

NBA’de Golden State Warriors ile Cleveland Cavaliers arasında oynanan 2016-2017 sezonunun final serisi dün gece oynanan ilk maçla başladı. Serinin ilk randevusunda Golden State, evinde konuk ettiği Cleveland’ı 113-91 yenerek 1-0 öne geçti. Golden State Warriors son 29 maçında 28’inci galibiyetini alarak play-offlar başladığından bu yana galibiyet serisini 13-0’a yükseltti.

Warriors, yıldızı Kevin Durant ile daha ilk dakikalardan üstünlüğü ele geçirirken, Cleveland Cavailers LeBron James’in yine rekorlara imza atmasına rağmen ilk maçta yenilgiden kurtulamadı. Ev sahibi ekipte 38 sayı, 8 ribaund ve 9 asistle oynayarak galibiyetin mimarı olan Kevin Durant’la birlikte Stephen Curry de 28 sayı, 10 asist ve 6 ribaundluk performansı ile takımına önemli katkıda bulundu.

6 BİN SAYIYA ULAŞAN İLK OYUNCU

28 sayı, 15 ribaund ve 8 asistle oynayan LeBron James, artık alışılageldiği üzere yine NBA rekorlarına imza attı. Play-off tarihinde 6 bin sayıya ilk ulaşan oyuncu olan LeBron James, bulduğu 2 üçlük isabetiyle, NBA play-off tarihinde Reggie Miller'ı geçerek üçlük isabetleri sıralamasında ikinciliğe yerleşti.

Cavaliers, LeBron James’in yanı sıra Kyrie Irving’in 24 sayıyla, Kevin Love’ın 15 sayı ve 21 ribaund ile oynamasına karşın yenilgiden kurtulamadı.

Bu arada karşılaşmanın galibi Warriors takım halinde maçta yalnızca 4 top kaybı yaparak, daha önce iki kez kırdığı rekoru egale etti.

İki ekip arasındaki serinin ikinci maçı bu hafta sonu pazarı pazartesiye bağlayan gece Türkiye saati ile 03.00'te oynanacak, karşılaşmanın ev sahibi yine Golden State Warriors olacak. Seride üçüncü ve dördüncü maçlar Cleveland’da oynanacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum