Osmanlıspor'un hedefi Avrupa

Sezonu 13. sırada bitiren Osmanlıspor'dan özeleştiri geldi. Genel menajer Ender Yurtgüven, bu sezon beklentilerin altında kaldıklarını ifade ederek, “Lig performansımızın bize yakışmadığını düşünüyorum” diye konuştu.

Osmanlıspor'un hedefi Avrupa
11 Haziran 2017 - 12:30

Geride kalan sezonda istediği performansı bir türlü yakalayamayan Osmanlıspor’da kulüp menajeri Ender Yurtgüven, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yaşanan ayrılık süreci ve transfer çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Süper Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi'ni ayrı ayrı değerlendirmek gerektiğini ifade eden Yurtgüven, Avrupa’da çok büyük başarı elde ettiklerini belirtti. 

Osanlıspor’un menajeri Yurtgüven, tarihlerinde ilk kez Avrupa Ligi'ne katıldıklarına belirterek, “2. ön eleme turundan başlayıp gruplara kaldık. Avrupa'nın ciddi rakiplerini geride bırakıp gruptan lider çıktık. Son 32 turunda ise Olympiakos'a şanssız şekilde elendik. O turu da her zaman geçebilecek potansiyele sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Bu tabloya baktığımızda Avrupa'da beklenenin üzerinde bir başarı elde ettik” ifadesini kullandı.

“HEDEFİMİZ AVRUPA”

Ligin ilk yarısını da Avrupa ile birlikte iyi götürdüklerinin altını çiten Yurtgüven, ikinci devre ise beklemedikleri bir düşüş yaşadıklarını söyledi.

Yurtgün,  “İlk devre başarılı geçti, 6. bitirdik. 'İlk 4'ü yakalayabilir miyiz' diye düşünürken, maalesef beklemediğimiz, öngöremediğimiz bir düşüş yaşadık. Ligi 38 puanla 13. sırada tamamladık. Beklediğimizin çok çok altında bir performans sergiledik. Lig performansımızın bize yakışmadığını düşünüyorum” dedi. 

Son 16 turunda Kasımpaşa'ya elendikleri Türkiye Kupası'nda da beklentilerin altında kaldıklarını belirten Yurtgüven, yeni sezonda hedeflerinin Avrupa kupalarına kalmak olarak açıkladı. 

Yurtgüven, “İlk 4'te yer alıp Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz. Türkiye Kupası da bizim için bir hedef olacak” ifadesini kullandı. 

“HOCA KONUSU BELLİ DEĞİL”

Ender Yurtgüven, takımı 9 hafta çalıştıran ve 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet alan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yaşanan ayrılık hakkında “Hamza hoca ile yaptığımız görüşmelerde ileriye dönük fikir ayrılıklarının olabileceğini gördük. Hem Hamza hocanın hem de bizim talebimiz doğrultusunda yolları ayırma kararı aldık” diye konuştu. 

Yeni teknik direktörlerini belirlemek için henüz bir girişimde bulunmadıklarını belirten Yurtgüven, “Yönetim toplantısı yapıp, stratejimizi belirleyeceğiz. Ona göre de hamlelerimizi yapacağız. Şu an gerçekten teknik direktör konusunda hiçbir fikir yok” diyerek sözlerine noktayı koydu. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum