ALPER ASLAN

ALPER ASLAN


Duran adamlar

25 Ağustos 2017 - 00:48

Fenerbahçe yine sezona ders almadan başlamış. Üretkenlikten uzak, sadece Lens’e bağlı sezonun ardından aynı sistem Valbuena ile devam ediyor. Sarı lacivertliler, topu Fransız oyuncuya ulaştırmak için neredeyse 8 ya da 9 yan pas, 5’e yakın da geri pas yaptı. İşin kötüsü, bu kötü paslaşmaların yapılmadığı yerlerde iki bek topu koşarak hücum bölgesine götürmeye çalıştı. Bu da hızlı hücum veya akıcı oyunun gerçekleşmesinin önüne geçti. Henüz ikinci bölgedeyken çalım denemeleri, atakların olgunlaşmadan sona ermesine neden oldu. Bek oyuncuları öne oynayarak ve orada kalarak takıma doğru katkı yaptı. Ancak önlerindeki kenar oyuncuları ceza sahasına koşu yapmak yerine ortaya doğru gelince Van Persie ceza sahasında tek başına kaldı. Böylelikle ilk yarıda beklerin orta yapmak için nedenleri olmadı.

6 resmi maçta 1 galibiyet

İki ön liberoyu tahtaya yazdığında dönen topların hepsini alacağını varsayarsın. Ama Fenerbahçe’nin oynadığı 6 resmi maçta da bunun aksi oldu. Hücum ve savuma ribaundları rakiplere kaldı.  Aykut Kocaman ise kendisine en büyük eleştirileri getirecek olan bu 2 ön liberolu sisteme beraberlik golünü yedikten sonra müdahale etti. Kulüpleri sıralamasında ilk 250’de olmayan, Süper Lig ve 1. Lig’i bırakın, TFF 2. Lig’de bile kendine zor yer bulacak olan Vardar’a karşı bu sistemi 70 dakika oyunda tutmak en büyük hatalardan biriydi. Mağlubiyete saha içindeki oyuncuların katkısı da unutulmamalı. Durarak oynayan, ceza sahasına girmeyen, pası aldıktan sonra iki kez dürtmeden pas atmayan, takım arkadaşına pas koridoru açmak için koşu yapmayan futbolcuların da isteksizliği bana garip geldi. Ama Fenerbahçe’nin oynadığı 6 resmi maçta 1 galibiyet alması ve Vardar’dan iki maçta 4 gol yemesi tamamen teknik adamın sorumluluğundadır.

Giuliano ve Soldado

Transfer sezonu bitmeden ilk 11’e en az 3 oyuncu gelecek. Giuliano ve Soldado da takıma dahil olduktan sonra bu oyun tarzında büyük değişiklikler olacak. Ama Fenerbahçe, Vardar gibi bir takıma karşı eksikliklerine rağmen iki ön libero ile maça başlamamalı, 80 dakika tek forvetle oynamamalı. İlk lig maçında rakibin sorunlu Gençlerbirliği olması avantaj. Ama sistemde değişiklik olmaz ve doğru 11 sahaya çıkmaya başlamazsa, 4. Haftada Başakşehir fişi çeker, Altıncı haftada da Beşiktaş karşısında kalan 28 haftayı boş tribünlere oynayacağını ilan edersin. Hem de kader sezonunda.

Son olarak; Dirar’ın facia bir transfer olduğunu, elenmenin asıl faturasının mayıs ayında bitmeyen transferlerle yönetime kesilmesi gerektiğini de söylemeden geçemeyeceğim. Ozan Tufan’nın kaptan olmasını, Kameni’nin paslardan önceki kararsızlığını, Van Persie’nin bu takımda kalmak istemiyorum der gibi oynamasını aklımdan çıkaramayacağım.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Kadir Aras
    6 yıl önce
    Alper abi okuyacağım yazılarını yorumlarını beğeniyorum ileriki yıllarda tekrardan televizyon ekranlarına dönmeni temenni ediyorum