ALPER ASLAN

ALPER ASLAN


Fenerbahçe kazandı stres kaybetti

28 Ağustos 2017 - 01:21 - Güncelleme: 28 Ağustos 2017 - 13:49

Galatasaray ve Beşiktaş’ın haftayı 3 puanla kapatmasının ardından Fenerbahçe’nin stresi 2 değil 5’e katlandı. Zaten karşımızda 6 resmi maçta sadece 1 kez kazanan Fenerbahçe vardı. Kaybedilen puanların ve elenmeye neden olan mağlubiyetlerin yüküne bir de Galatasaray’ın 9, Beşiktaş’ın da 7 puana ulaşması eklendi. Fenerbahçe; olası puan kaybıyla, rakiplerinin 5-7 puan gerisinde kalma ihtimaliyle Gençlerbirliği maçına çıktı.

Hakem Ümit Öztürk’ün rezalet yönetimi de eklenince oyundan önce sadece 3 puanın çok önemli olduğu ortaya çıktı.

Fenerbahçe, Gençlerbirliği karşısında sıradan bir galibiyet almadı. Sezonun bitimine 30 hafta kala yarıştan psikolojik olarak kopmanın da eşiğinden döndü. Milli maç arasında çarşaf çarşaf eleştirilmekten, Başakşehir maçı ve sonrasında 5 bin ortalamayla maçlara çıkmaktan kurtuldu. Ders alması gereken çok önemli konular, kazanması gereken çok önemli bir İBFK maçı sırada. Ama hala Aykut Kocaman’ın işi zor.

HAKEMLER MESAJI ALMIŞ

Fenerbahçe maçlarına yapılan atamalar adeta mesaj niteliğinde. Rakipleri olarak gözüken Beşiktaş ve Galatasaray’ın oynadığı 3 maça da FIFA hakemleri atanırken Fenerbahçe’nin sadece Trabzonspor karşılaşmasına Ali Palabıyık verildi. Ee, zaten bu maçın ağırlığı olsa gerek.

Göztepe ve Gençlerbirliği karşılaşmalarına ise sezonun yenileri, hatta çömezler gönderildi. Her sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan üç takımın maçlarında hakem ayrımı yapılıyorsa mesaj ancak bu kadar başarılı verilebilir. Hem Göztepe maçında hem de Gençlerbirliği karşılaşmasında verilmiş berbat kararlar da bunun en büyük örneğidir. Hakemler mesajı almış, istedikleri gibi Fenerbahçe maçları yönetmeye başlamıştır. Çünkü bu iki hakemin gelecek hafta maç alamamasını ya da alt liglere gönderilmesini kimse umursamayacaktır.

GIULUIANO VE YENİ TRANSFERLER

Merkez orta sahaya yapılması beklenen transfer gerçekleşir ve stoper açığı da kapatılırsa Fenerbahçe’nin milli maç arasından sonra saha içinde daha etkili olmasını bekliyorum.

Giuliano’dan 10 numara beklentiniz olmasın. Ancak yeni bir pozisyon heyecanı yarattı. Soldado ile değişerek oynaması, çabuk dönüşleri ve topla beraber hızlı oyunu gelecek adına önemliydi. Maç için yapabileceğim tek yorum bu olsun. Çünkü Ozan Tufan’ın attığı gol ve bu kadar büyük stres altında kazanılan 3 puan çok önemliydi.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Wastfc engin
    6 yıl önce
    Alper bey, takimin uzerindeki stres kadikoyde alinacak ezici bir galibiyetle tamamen kalkacaktir. Kendi gorusum takimin hatali goller yemesi disinda yeni kirulmus bir takim icin oynanan futbol umut verici, takim yeterli hucum varyasyonlarina daha alisamadi, bunun ornegini aykut kocaman in basarili oldugu a*** duran top organizasyonlarinda goruyoruz. Aykut hoca da josef in gidisi sonrasi topal i on libero ozan i daha ileride iki yonlu dusundugunun sinyalini dunku mac ve basin top***tisinda verdi. Kendi deyiside zaten 5-6 hafta takimdan birsey beklenmemesi sabredilmesiydi. Yazi icin emeginize saglik...