ALPER ASLAN

ALPER ASLAN


Galatasaray'ın istediği oldu

26 Ağustos 2017 - 00:51

Sezonu en erken açan takım olan Galatasaray’ın yüksek tempolu maç başı kurgusu beni şaşırtmadı. İlk 3 maçta rakiplerini devre bitmeden boğarak skoru almak istediler. Hanelerindeki 9 puanı görünce bunda da oldukça başarılı olduklarını görüyoruz. Yakaladıklarını atamayınca önde baskı yaparak rakibi hataya zorladılar. İkinci hatada da cezayı kestiler. İki bek oyuncusu da kenarları 60-70 metre kullanarak hücuma +1 katkı verip pozisyon zenginliği yarattı. Galatasaray bunları yaparken Sivasspor ise ilk 40 dakika takım savunmasında oldukça başarılıydı. Köşe atışında Galatasaray’ı iyi analiz eden Samet Aybaba, ön direğe iki uzununu koymuştu. Ancak direk dibindeki oyuncunun bulunduğu noktadan geç çıkması, Sivasspor’un tüm planını bozdu. Soyunma odasına 0-0 gidilse başka bir maç izliyor olabilirdik. Badu’nun oyunu iyi yönlendirmesi, Fernando’nun merkezde tek başına o yükü sırtlayıp hücuma artı bir oyuncu göndermesi Galatasaray’ın maçı kazanmasını sağladı. Böylelikle Tolga da 2 gol daha atarak dipten zirveye nasıl çıkılır onu gösterdi.

Aşırı pres sorun yaratır

Top rakipteyken Galatasaray’ın taraftar desteği ile birlikte yaptığı sert ve kalabalık pres, bu maçta da işe yaradı. Ancak hem presin sertliği hem de kalabalık oyuncu grubu ile yapılması ilerleyen haftalarda sorun yaratabilir. Topu koşturmayı yani hızlı pas trafiğini doğru yapan bir rakip karşısında bir anda 4 oyuncu eksik kalabilirler. Ayrıca pres yaparken ayakların rakip futbolcu ayaklarına teması ve taban göstermeler kartların da önünü açabilir. Galatasaray ilk 3 maçı kendi sahasında oynaması da önemli avantajlardan biriydi. Bunu kullanıp son 8 haftadaki zorlu fikstür için kredi sağlandı. Sarı kırmızılı takım için kalan 30 haftada kesin kanılara varmak adına 20 gün sonraki Antalya deplasmanı önemli. İlk kez güçlü bir takım karşısında test edebilme imkanımız olacak.

İstatistikler garip

Sivasspor’un Galatasaray’a 3-0 mağlup olmasına rağmen, rakibinden daha çok kaleye şut atabilmesi kendi adına gelecek vadeden bir durum. Sürekli üzerine koyarak giden bir takım oldular. Milli maç arasından sonraki ilk maçlarını dikkatle izlemek gerekiyor. Galatasaray 7 köşe atışı kullanırken Sivasspor’un 5 kez köşe bayrağına gitmesi de rakip takımın artıları arasında. Uruguaylı kalecileri kaleye yakın pozisyonlardaki reaksiyonlarında beğeni topladı. Savunması biraz ağır görüntü çizdi. Kone ise lige güçlü gelmiş. Dördüncü hafta ile beraber iç sahada kolay kolay kaybetmeyen Sivasspor izleriz.

İki farklı Palabıyık

Geçen hafta Fenerbahçe-Trabzonspor maçını yöneten Palabıyık, sadece 5 gün sonra bu maça çıktı. Maçın hızını kesen, sürekli düdüklerle hızlı atakların önüne geçen Palabıyık ne hikmetse bu maçta olması gerektiği gibi maçı yönetti. Sormazlar mı; senin aklın geçen hafta neredeydi diye?

YORUMLAR

  • 0 Yorum