BORA BEYZADE

BORA BEYZADE


Atiba Hutchinson

14 Nisan 2019 - 13:56

Başlıktan devam edelim. Beşiktaş’ın 36’lık delikanlısı Atiba Hutchinson. Şiir gibi bir maç çıkardı yine. O bölgede oynayan genç oyuncuların defalarca izlemeleri gereken olağanüstü bir futbolcu olduğunu Başakşehir karşısında da bir kez daha kanıtladı Kanadalı. Sezon başında kulüp, onu sözleşme için çok bekletti, taraftar çok yaşlandı diyerek umudunu kesti ama 36 yaşındaki Atiba, bir kez daha ne kadar büyük bir profesyonel olduğunu herkese gösterdi. Uzun uzadıya Atiba değerlendirmesini bu maç üzerinde çok anlatmaya gerek yok. Standardını sahaya koydu, ekstradan kritik bir gol attı ve maçın kazanılmasında başrolü oynadı.


2.sıraya Şenol Güneş’i koymak lazım. Maç içerisinde Medel’i orta sahaya kaydırması çok kritik bir hamleydi. Şilili sakatlanıp çıktığında orta sahaya defansif Necip yerine Kagawa’yı koyarak topun Beşiktaş’ta kalmasını sağladı. Bu değişiklikle Ljajic-Kagawa ikilisi Başakşehir’i adeta bayılttı, topu vermedi.

 

Bugüne kadar Başakşehir maçlarında taktik yönden sürekli eleştirilen Şenol Güneş de kazandığı ilk şampiyonluktaki galibiyetten sonra ilk defa sahadan 3 puanla ayrıldı. Beşiktaş maça hızlı başladıktan sonra 20-25 dakika çok mahkum oynadı. Daha doğrusu Başakşehir çok net baskı kurdu ve golü de buldu. Ancak rakip baskısının kırılışı Medel’in orta sahaya geçmesi ve Atiba’nın devre bitmeden bulduğu goldür.

 

İkinci yarıda da bu düzenle çok hızlı başladı Beşiktaş. Gol adeta geliyorum dedi ve Burak mükemmel bir santrafor vuruşu yaptı. Geçen sene ve bu sezon başında neden Burak mutlaka gelmeli diye yırtınan ben, benim gibilerin ne kadar haklı olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Burak’ın siyah beyaz formayla geç buluşması Beşiktaş’ın bu sezon şampiyonluğu kaçırmasındaki en önemli nedendir.

 

Peki Beşiktaş tüm bu doğruları yaparken Başakşehir ne yaptı? Burası da çok kritik çünkü Başakşehir’in 2.yarı performansının bir numaralı sorumlusu açık ara Abdullah Avcı. İrfan’ın yerine neden bir türlü oynatılmak istendiğini anlamadığım Arda’yı sahaya soktu. Arda beklendiği gibi her topu ezdi. Oyuna forvet alması lazımdı. Yine çok geç kaldı ve işin tuhafı hazır Adebayor yerine Arda gibi ayakta durmakta zorlanan Demba Ba’yı soktu. Bu iki değişiklik Beşiktaş’ı inanılmaz rahatlattı. 2-1’den sonra Başakşehir’in fişini adeta Abdullah Avcı çekti.

 

Şenol Hoca'dan sonra özellikle ligin ilk yarısında benim 1 numaralı Beşiktaş teknik direktörü adayımdı Abdullah hoca ama ikinci yarıda izlediğim maçlarda yaptığı değişiklikler, kendi oyununu bir şekilde zora sokmayı başarmasıyla şimdi aman diyorum. Bunda ligi erken bitirebileceği birçok final maçında yaptığı akıl almaz hatalar birinci etken. Galatasaray yarın 20 yıl aradan sonra Fenerbahçe’yi deplasmanda mağlup edebilirse bu saatten sonra şampiyonluğu vereceğini hiç düşünmüyorum. Eğer olur da sezon sonunda Sarı- Kırmızılılar şampiyon olursa bunda en büyük pay hiç şüphesiz Abdullah Avcı’nın olacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum