BORA BEYZADE

BORA BEYZADE


Avcı için filmin sonu

29 Eylül 2019 - 21:23

Yıllar önce Fenerbahçe’nin eski yöneticisi rahmetli Şadan Kalkavan bir maç çıkışı uzatılan mikrofona, takımının oynadığı futbola binaen “Ne diyeyim hepsinin Allah belasını v…..” demişti. Beşiktaş’ın bugün Trabzonspor ile oynadığı karşılaşmayı izlerken bu söz geldi aklıma. Bela değil ama bir sitem etme sıralaması yaptım kafamda. 1.sırada Fikret Orman var. Aslında ilk başta açık ara Abdullah Avcı olmalı ama kendisini bu takımın başına getiren Fikret Orman olduğu için birinci sıra başkanın. Bu anlamsız tercih yetmezmiş gibi bir de istifa etti Fikret Bey. Yani seçim olana kadar Abdullah hoca, kendisi istifa etmezse takımın başında kalacak.

Beşiktaş bu sezon 7.resmi maçını oynadı, pardon yine oynayamadı. Daha doğrusu ne oynadığını yine anlayamadık. Siyah beyazlıların futbolu sezon başından bu yana düşük bütçeli korku filmi gibi. Bazen sinirden gülüyorsunuz, ben bu maçı neden izliyorum diye. Sahada yine 11 ne yaptığı belli olmayan adam. Konsantrasyon sıfır. Maça hiç hazırlanılmamış. Yine çok belli ki hep detaylarla uğraşılmış. Geride nasıl pas yapılacağı konuşulmuş ama “Beyler biz Beşiktaş takımıyız. Artık kötü oynama lüksünüz yok. Kendinize gelin” gibi basit ama genelde etkili bir konuşma olmamış.

4-1’lik skoru görünce yanlış anlamayın Trabzonspor da pek bir şey yapmadı aslında. Eksiklerinden dolayı ürkek başladılar maça. Ama karşılarında rakip göremedikleri için ufak ufak geldiler ve daha ilk pozisyonda golü buldular. Tamam ilk gol kendi kalesine, ikincisi çarpma sonucu ama şanssızlık değil bu. Bir takım bu kadar şanssız olmaz. Çok ama çok büyük bir konsantrasyon eksikliği var takımda. Saha ve kulübedekiler nasıl bir maça çıktıklarının farkında değil. Takım çok belli ki Abdullah hocaya ve oynattığı sisteme inanmıyor. Yoksa 2.gol öncesinde Atiba gibi üst düzey bir profesyonel o basit hatayı yapmazdı. Abdullah Avcı çok iyi bir insan ve çalışkan bir teknik adam olabilir ama Beşiktaş’ta olmadı, olmayacağı da belliydi. Zaten son 1,5 sezon Şenol hocaya gitmesi için resmen mobbing uygulayan Fikret Orman ve kim olduğu bariz belli bazı yöneticiler bu kez aynı taktiğin tutmayacağını bildiklerinden istifa ettiler. Mali konular kadar bu da çok etkili oldu.

Kadroya hiç kızmaya gerek yok. Slovan Bratislava maçından sonra dediğim gibi Beşiktaş’ın bu kadrosu da gayet rahat şampiyonluğa oynar. Eksikler var mıdır evet. Ama oyunculara böyle kaotik bir ortamda kızamıyorum. Çünkü başkanı istifa etmiş ve maalesef Beşiktaş’ın nasıl bir kulüp olduğunu bilmeyen bir teknik adamla çalışıyorlar. O yüzden seçim bitene kadar Abdullah Avcı’ya yakışan hemen istifa etmesidir. Zira takımın başında kalırsa Beşiktaş, mumdan bile hızla eriyecek ve bu futbolcuları sezonun geri kalanında herhangi bir kulvara motive etmek imkansız hale gelecek. Bakınız geçen sene Fenerbahçe’nin hali.

YORUMLAR

  • 0 Yorum