BORA BEYZADE

BORA BEYZADE


Malzeme buysa aşçı ne yapsın?

03 Kasım 2018 - 22:16

Başlığa bakıp ne diyor bu adam diyebilirsiniz ama Beşiktaş kadrosunun tuhaf bir yapısı var. Takımın savunması, defansif orta sahası, kanatları ligin üzerinde ancak işi bitirecek olan, seni şampiyon yapacak ana ögeler çok kötü. Bugün oynanan Başakşehir maçında bu durum bir kez daha tescillendi. Kaleden başlarsak Karius; hep böyle mi olacak, değişecek mi bilmiyorum ama şu an ki görüntüsüyle ortalama bir kaleci. Savunma beklerin Adriano, Gökhan çok iyi. Göbekte Pepe bugün sallansa da Vida ile beraber iyi ikili. Belki burada Vida’nın yerine Medel de olabilir ama görüntü iyi. Orta sahada Atiba’ya sadece saygı duyabiliriz, vazgeçilmez. Kanatlarda Babel ve Quaresma’yı hatta bu sezon daha iyi gözüken Lens’i konuşmaya gerek yok, iyiler.

İleri uç facia

Tüm bu güzelliklerin yanında ise facia bir ileri uç. Ljajic’in topla arası çok iyi, pas alışverişinde çok başarılı ama bunu henüz skora yansıtamadı. Bu çok düşündürücü. Forvetler ise tam bir facia. Love, Mustafa, Larin üçlüsünden biri o da ancak bu takımda 3.forvet olur. Böyle bir ortamda Beşiktaş, maç içerisinde bir şeyler yapmaya çalışıyor, zorluyor ama işi bitirmeye gelince bu oyuncuların yeteneksizliğinin kurbanı oluyor.

Beşiktaş iyiydi

Başakşehir karşısında bugün iyi bir Beşiktaş vardı. Son maçların aksine rakibi karşısında hatırı sayılır pozisyona girdi. Önde oynamaya çalıştı, zorladı ama beceriksizliğinin kurbanı oldu. Hücum bölgesinde ya son vuruşlarda ya da öncesindeki final paslarında korkunç hatalar yaptılar. Hal böyle olunca da özellikle ikinci yarı iyi kapanan rakibi karşısında sahadan boynu bükük ayrıldı.

Kredi kalmadı

Bu maçı sezonun genelinden ayırırsak çok fazla üzülmemek gerek. Beşiktaş kazansa hem kendi hem de geneli anlamında ligin seyrini değiştirecekti ama olmadı. Bu maçtaki olumlu futbolu aklında tutup sonraki maçlara bugünkü temposunu yansıtabilirse seri yakalayabilir, yakalamak zorunda. Zira devre arasına kadar başka puan kaybı kredisi kalmadı Siyah-Beyazlılar'ın.

Avcı'yı tebrik etmek gerek

Başakşehir’i ve özellikle Abdullah Avcı’yı bir kez daha tebrik etmek lazım. Yıllar içerisinde önlem alan takımdan önlem alınan takıma muazzam bir geçiş yaptı. Artık büyük, küçük demeden tüm takımlar Başakşehir’den puan koparmak için bir plan oluşturmak zorunda. Bugün Beşiktaş geçen sezonlara göre ilk defa değişik bir oyun denedi ama olmadı. Avcı’nın öğrencileri maç boyu oyun disiplininden bir saniye bile uzaklaşmadan kendi futbollarını sahanın her noktasında hayata geçirdiler ve kazandılar.

Şenol Güneş'in işi şimdi daha zor

Sözün özü, Şenol Güneş bugün için yapılabilecek her şeyi denedi. Kendi mantalitesinden de ödün verdi ama takımın gol bölgesindeki malzemeyle bu kadarına razı oldu. Şimdi işi daha da zor. Bugünkü sonuca aldanmadan Oğuzhan’ın Ljajic’in keyfini beklemeden bu plan üzerinden devam etmek zorunda. İşe yarar mı, devre arasına minimum puan kaybıyla girmesine yeter mi, hep birlikte izleyip göreceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum