KADRİ KULUALP

KADRİ KULUALP


TFF 1. Lig'de Cumartesi maçları

18 Kasım 2016 - 12:57

11. haftaya girilen TFF 1. Lig’de liderlik koltuğu sadece zirvedeki 3 takım arasında el değiştirdi. 25 puanla en tepede yer alan Yeni Malatyaspor 7, takipçisi Göztepe 1, üçüncü sıradaki Boluspor ise toplamda 2 hafta zirvenin tadını çıkardı.

Bu hafta birbirinden güzel karşılaşmalara tanıklık edeceğiz. Yazımı ikiye bölerek öncelikle Cumartesi gününün maçlarından başlamak istiyorum.

BOLUSPOR-ALTINORDU

Bolu’da dolu tribünler önünde oynanmaya aday bir maç izleyeceğiz. Evsahibi ekip, son yıllarda hiç bu kadar iddialı olmamıştı. Bu sene kurulan takımın başarılı olacağını düşünenlerin sayısı oldukça fazla…

Sezona iyi girdiler ve evlerinde oynadıkları 5 maçın 4’ünü kazandılar. Attıkları 20 golün 12’si yeni transferler Poepon (7) ve Andre Santos’tan (5) geldi. Karşılarında özellikle son haftalarda çıkışa geçen bir Altınordu takımı var.

İlk 3 hafta sonunda gelmeyen galibiyetin ardından başkanları Seyit Mehmet Özkan, yaşlı oyuncuların formunu eleştirmiş, ligin ikinci yarısında bazı isimlerle yolların ayrılacağını ifade etmişti. O tarihten sonra oynadıkları 7 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik elde eden İzmir ekibi, tek mağlubiyetini Sivas’ta 2-1’lik sonuçla almıştı. Deplasmanda oynadığı 5 maçta 5 puan topladılar. Skor dağılımları Boluspor’a göre daha dengeli gözüküyor.

Evsahibi Boluspor’un zirve ortağı olmanın verdiği moral ve seyirci desteğiyle coşkulu ve istekli bir oyun çıkarmasını bekliyorum. Altınordu ise öncelikle mağlup olmamayı tercih edecektir. Galibiyete yakın olan taraf Boluspor…

İkinci ihtimal ise sürpriz sayılmayacak ölçüde beraberlik gibi duruyor.

ÜMRANİYESPOR-SİVASSPOR

Ligin yeni takımlarından Ümraniyespor, tek galibiyetini deplasmanda Bandırmaspor’a karşı almıştı. Evinde oynadığı 5 karşılaşmada ise 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 4 puan topladılar. Geçtiğimiz hafta Malatya’ya konuk oldular ve son çeyreğe kadar başa baş bir oyun sergilediler. Erkan Sözeri gibi tecrübeli ve bu ligi iyi bilen bir teknik adamla anlaştılar.

Rakipleri Sivasspor, Mesut Bakkal’ın göreve gelmesiyle birlikte oynadığı son 5 maçta da mağlubiyet yüzü görmedi. Elazığspor’la içeride oynadıkları son karşılaşmada Ziya’nın atılmasıyla 10 kişi kaldılar ve beraberliğe razı oldular. Kadro kaliteleri bu ligin üzerinde…

Deplasman karnelerine bakacak olursak, 5 maçta 5 puanlık bir performansları var. Ligin en yaşlı takımı olmaları tek dezavantajları… Uzun soluklu maratonda dinamiklik ve mücadele gücü en az tecrübe kadar önemli… Tartıya konulduğunda beraberliğin ön plana çıktığı, dengeyi bozacaksa deplasman takımı Sivassspor’un bozabileceği bir maç gibi gözüküyor.

BALIKESİRSPOR- BÜYÜKŞEHİR GAZİANTEPSPOR

İlk 6 iddiasını sonuna kadar kovalayacak iki takımın maçını izleyeceğiz. Ev sahibi Balıkesirspor, sezona üst üste 2 mağlubiyet alarak başladı. Son 8 maçta ise sadece 1 kez yenildiler. 10 golle krallıkta zirvede yer alan ve ligin 

ve ligin en dikkat çeken oyuncularının başında gelen Kamerunlu forvet Christian Bakamenga’ya sahipler… İç sahada oynadıkları 5 maçta 10 puan topladılar. Kadrolarındaki genişlik en büyük avantajları olarak göze çarpıyor. 

Deplasman takımı Gaziantep B.B. ise lige iyi başlamasına rağmen son 3 maçta aldığı seri mağlubiyetlerle teknik direktör değişikliğine gitti. Bülent Bölükbaşı’nın yerine Metin Diyadin’i getirdiler. 

Dış sahada oynadıkları 5 maçta 6 puan topladılar. Tam kadro çıkacakları Balıkesir deplasmanında yeni hocalarıyla nasıl bir sonuç alacakları merak konusu… 

Çıkışta olan ve seyircisi önünde avantajı elinde bulunduran evsahibi Balıkesirspor’un favori olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz.

Kaliteli kadrosuyla yeniden ayağa kalkabilecek potansiyeli olan Gaziantep temsilcisinin de sürpriz yapabileceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor.

ELAZIĞSPOR-MERSİN İ.Y.

Elazığspor; transfer yasağı, -12 puan cezası (6’sı iade edildi) ve teknik direktör değişikliğinden ötürü çalkantılı bir dönemden geçiyor. Son 2 haftada 10 kişi kalan rakiplerine karşı maçı koparacak hamleleri yapamamasıyla eleştirilen Ogün Temizkanoğlu’nun yerine eski teknik direktörleri Bayram Bektaş ile anlaşan bordo-beyazlı ekip yeniden çıkışa geçmek istiyor. T

om ve Mehmet Yiğit gibi iki önemli silahından yoksun olacağı Mersin maçını dönüm noktası olarak görüyorlar. Sahasında oynadıkları 5 maçta 9 puanlık bir performans sergilediler.

Geçtiğimiz hafta FIFA tarafından iade edilen 6 puanla rahat bir nefes aldılar ve bunun moraliyle sahada olacaklar. Mersin takımı, transfer tahtasını açamadığı sezonda Süper Toto Süper Lig’den kalan kadrosuyla mücadele ediyor. Deplasmandaki tek galibiyetlerini o zamanın lideri Boluspor’a karşı almışlardı.

Teknik direktör Yusuf Şimşek’le birlikte eski günlerine dönmek istiyorlar. Tita, Pedriel, Güven ve Serol gibi tecrübeli isimleri var. Sonucunu tahmin etmenin zor olduğu bir karşılaşma izleyeceğiz. Ev sahibi ekibin ancak burun farkıyla avantajlı olduğu bir maç bizleri bekliyor.

GÖZTEPE-BANDIRMASPOR

Sezona Okan Buruk yönetiminde başlayan ve son 7 maçta aldığı 5 galibiyetle 2. sıraya yükselen Göztepe, iç sahada oynadığı 5 müsabakada 4 kez kazandı ve sadece Elazığspor’la berabere kaldı. Ligin en pahalı ve en kaliteli takımlarından… Butik statları Bornova’da seyirci desteğini arkasına aldıklarında baş edilmesi zor bir ekip haline geliyorlar. 

Rakipleri Bandırmaspor ise deplasmanda kazanamayan bir ekip… Yeni teknik direktörleri Feyyaz Uçar’la geçtiğimiz hafta Giresun maçından puanla ayrıldılar. Mütevazı kadrolarıyla mücadele ediyorlar. 10 maçta kaydettikleri 8 golle bu alanda kısırlık yaşadıkları gerçek… 

Göztepe’nin uzak ara favori olduğunu, aksi sonucun haftanın sürprizi olacağını düşünüyorum.

18 Kasım 2016 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum