KADRİ KULUALP

KADRİ KULUALP


TFF 1. Lig: Zirvede iki dev maç

04 Aralık 2016 - 13:44

TFF 1.Lig’in 13. haftasında Pazar gününün maçlarıyla sizlerle birlikteyiz.

Bugün özellikle zirve yarışını yakından ilgilendiren karşılaşmalar var. Merkez Hakem Kurulu önemlilik derecesini yüksek gördüğü Boluspor-Balıkesirspor ve Göztepe-Yeni Malatyaspor maçları için sırasıyla Fırat Aydınus ve Cüneyt Çakır’ı görevlendirdi. Bende bu iki dev randevuya ayrı bir parantez açmak istedim. 

BOLUSPOR-BALIKESİRSPOR    

23 puanla 2. sırada bulunan ev sahibi Boluspor, geçtiğimiz hafta Andre Santos ve Özgür İleri’den yoksun çıktığı Bandırma deplasmanından eli boş dönmüştü.

İç sahada oynadığı 6 karşılaşmada 5 galibiyet, 1 mağlubiyet aldılar. Takımın en golcü ismi 9 gollü Poepon… Andre Santos’un 5, stoper Mamadou Diarra’nın ise 3 golü bulunuyor. Teknik Direktör Fuat Çapa, Bandırma’da hücum bölgesinde yaşadığı kısırlığı cezalardan dönen oyuncularıyla gidereceğini düşünüyor. Takımın sol ön hücumcusu olan Anco Jansen’in sakatlığı ise devam ediyor. Onun dışında herhangi bir eksik yok.

Deplasman ekibi Balıkesirspor, son oynadığı Altınordu maçında hakem Abdülkadir Bitigen’in çaldığı ve çalmadığı düdüklerden şikâyet etti hafta boyunca… O maçta Glumac’ın kırmızı kart görmesi, zaten sıkıntılı olan savunmanın merkezinde problemi daha da büyüttü.

Stoper bölgesindeki tek sevindirici gelişme Oğuz Yılmaz’ın iyileşmesi oldu. Kadro kurmakta güçlük çeken Teknik Sorumlu Can Cangök, bu durumdan oldukça rahatsız olduğunu ifade etti. Dış sahada oynadıkları 6 karşılaşmada sadece 1 galibiyet alabildiler. Takımın 10 golle krallık listesinin ilk sırasındaki ismi Bekamenga, 3 maçtır suskun… Gol atamadığı bu karşılaşmalarda Balıkesirspor kazanamadı. Foxi ve Burak Çalık, Bolu karşısındaki diğer silahları…

Cezalardan dönen oyuncularıyla, ideale yakın kadrosuyla, seyircisinin önüne çıkacak Boluspor… Alacakları bir galibiyetle belki de averajla liderlik koltuğuna oturacaklar ve akşam ki Göztepe-Y.Malatyaspor maçını rahat bir şekilde izleyecekler.

Savunma zaafiyetleri olan konuk Balıkesirspor için bir puan hiç de fena olmayacaktır. Favori ev sahibi Boluspor… Balıkesirspor direnç koyabilirse beraberliği ikinci ihtimal gibi görüyorum. Zevkli ve çekişmeli geçmesi beklenen bu karşılaşmayı Fırat Aydınus yönetecek. Maç saat 13:00’de başlayacak ve TRTSPOR’dan canlı olarak yayınlanacak.

GÖZTEPE-YENİ MALATYASPOR 

Lig lideri Yeni Malatyaspor ve 3. sıradaki Göztepe, 12. haftayı zararla kapatmışlardı. Boluspor ve Göztepe’nin kaybetmesiyle eline önemli bir fırsat geçen Yeni Malatyaspor, haftanın son maçında sahasında ağırladığı Giresunspor ile 1-1 berabere kalarak puan farkını açma şansını değerlendirememişti. Sadece 2 puanı değil aynı zamanda 3 önemli oyuncuyu da kaybettiler.

Savunmanın göbeğinde partneri Yiğitcan Erdoğan ile iyi bir uyum yakalayan Sadık Çiftpınar, ön liberonun değişmez oyuncusu Azubuike ve sağ bekin çalışkan ismi Caner Arıcı kart cezalarından dolayı bu önemli maçta forma giyemeyecekler. İrfan Buz ve öğrencilerinin Eskişehirspor deplasmanıyla başlayan zorlu fikstürün 3. maçında nasıl bir sınav vereceği merakla bekleniyor.

Keza otoriteler, ligin ilk yarısının bitimine kadar oynanacak bu maçlara “Zirveye Tutunma Serisi” olarak bakıyorlar. Lider konumda olmalarının verdiği baskıyı kaldırıp kaldırmayacakları bu seriden sonra daha da netleşecek.

Ev sahibi Göztepe, son 2 haftada kaybedilen 5 puanı lideri yenerek telafi etmek istiyor. Bandırma maçından cezaları olan Halil Akbunar, Mehmet Erdem ve Gökhan Karadeniz 3’lüsünden Halil ve Mehmet Erdem’in cezaları doldu ve bu zorlu maçta takımdaki yerlerini alabilecekler.

Gökhan Karadeniz ile sarı kart cezalısı Gosso ise kadroda yok. Sakat olan Lokman ve Doğa, takımla birlikte çalışmalara başladılar ve görev verilmesi halinde yerlerini alabilecekler. Teknik Direktör Okan Buruk’un hücum hattındaki en büyük kozlarından biri olan Leroy George ise hafta içi yapılan antremanda sakatlandı. Arka adalesinde yırtık tespit edilen yıldız oyuncu maç kadrosundan çıkarıldı.

Bornova stadında rakiplerine saha ve seyirci avantajını güçlü bir şekilde hissettiren Göztepe, Gosso, Gökhan Karadeniz ve Leroy George’un yokluğunda Halil, Tayfur, Jahovic ve Umut Nayır’dan oluşan hücum hattına güveniyor.

Sadık, Azubuike ve Caner Arıcı gibi takım omurgasının 3 alternatifsiz isminden yararlanamayacak olan İrfan Buz’un onların yerini doldurmayı planladığı isimler, bu sezon ilk defa bir arada oynayacaklar.

Tüm bu faktörleri aynı paydada değerlendirdiğimizde ev sahibi Göztepe’nin galibiyete yakın olduğunu düşünüyorum. Y.Malatyaspor’un eksik gittiği İzmir’den alacağı beraberlik, liderliğinin devam etmesi için oldukça kıymetli... İşin savunma tarafında kalıp, hızlı hücumcularıyla sonuca gitmek isteyeceklerdir.

FİFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır’ın düdük çalacağı bu dev karşılaşma saat 18:30’dan itibaren TRTSPOR’dan naklen yayınlanacak.

4 Aralık 2016 - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum