17'sinde forması emekli olan yıldız; Bellingham

Borussia Dortmund'dan Real Madrid'e transfer olan İngiliz futbolcusu Jude Bellingham, daha şimdiden yaptıklarıyla hayranlık uyandırıyor...

17'sinde forması emekli olan yıldız; Bellingham
08 Haziran 2023 - 01:30
Borussia Dortmund'un 17 yaşına girer girmez transfer ettiği Jude Bellingham, henüz 18 olmadan Dortmund ile 30'tan fazla maça çıktı. Birmingham, onu 23 milyon euroya satarken daha 17 yaşında olmasına rağmen formasını emekli etmişti. Basamakları tek tek değil, 3'er 5'er çıkıyor. Beklenen transfer de geçtiğimiz gün gerçek oldu. Real Madrid, Jude Bellingham'ı 100 milyon euronun üzerinde bir bedelle transfer etti.

Gelecek sezon Real Madrid forması giyecek İngiliz genç yıldız Jude Bellingham, FourFourTwo'ya verdiği röportajda kariyer planlaması hakkında konuşmuştu.. Dortmund'un genç starı Bellingham'ın sözlerini hatırlayalım...

''Şımarmam ve gerilmem aptalca olurdu''

Birmingham'dan Dortmund'a transfer olduğumda gergin değildim. Bunun istediğim şans olduğunu hissettim. Çocukluğumdan beri uğruna çalıştığım ve eğitim aldığım bir şeyde önüme böylesine bir fırsat geldi. O zaman gerilmem ve şımarmam aptalca olurdu. Bu yüzden bu işi iki elimle kavramaya karar verdim. 

Birmingham'da 22 numaralı formamın emekli edilmesi hakkında insanlar bunu gerçekten hak ettiğimi düşünsün veya düşünmesin, benim için büyük bir onurdu. O sadece bu kadar maç oynadı ve bu kadar gol atabildi diyebilirsiniz ancak şehrimde büyüyen çocuklar için neredeyse bir sembol haline geldim. İnsanlar beni oynarken izlemekten zevk aldı. Numaramı emekliye ayırmaları için bunun yeterli olduğunu düşünmüyorum ama bu gurur duyabileceğim bir şey. Transferimden herkes yarar sağladı. Onlara son derece minnettarım.

''Aman tanrım, Hummels, Sancho, Reus var!''

Dortmund'a geldiğimde düşündüğüm tek şey bunun gerçeküstü olmasıydı. Aman tanrım, Dünya Kupası şampiyonu olan Mats Hummels var, Jadon Sancho ve Marco Reus var dedim! Bunlar futbol ikonları. Sahada bu adamların neden bu kadar iyi olduğunu görebiliyorsunuz. Onları gördükten sonra olabildiğimin en iyisini olmak istiyorum.

Jadon, İngiliz biri ve benim yaşımdaki oyuncular için müthiş bir örnek. Bana çok büyük katkısı oldu. Dortmund'a ilk geldiğimde bana gerçekten çok yardım etti. Buna ihtiyacın var mı, bunun ne olduğunu anlıyor musun, bunu nasıl kullanacağını biliyor musun gibi sorular sordu. Bunu yapmak zorunda değildi, kendi işleriyle ilgilenebilirdi. Bu yüzden bunu yapmaya zaman ayırması, bir karakter olarak nasıl biri olduğu hakkında size çok şey anlatıyordur.
Manchester United yerine Dortmund tercihi

Manchester United'ın da ilgisi vardı. Onların harika bir kadrosu var ancak Dortmund'a o kadar odaklandım ki ilk tercihim burası oldu. Kararımı verirken düşündüğüm tek şey futbol oynamaktı ve bunu yapmak için en iyi yer burasıydı. Buraya gelirseniz ve doğru şeyleri yaparsanız fırsat elbette size gelecektir. 

''Bu işi yarı zamanlı yapamazsınız''

Milli Takım için oynamak herkesin hayalidir, benim için de durum farklı değil. Ama buna karar veren ben değilim. Sadece Dortmund'a odaklanmış durumdayım, burası için elimden geleni yapmak istiyorum. Sadece futbolunuzun tadını çıkarın, çok çalışmaya devam edin ve oyununuzun hangi alanlarını iyileştirmeniz gerektiğini belirleyin. Bu oyunda yarı zamanlı olamazsınız. Yaptığınız her şeyin futbol etrafında dönmesi gerekiyor. Bazıları fedakarlık yapmaktan korkuyor ama çok çalışıp fedakarlık yapanlar kazananlar olacaktır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum