''Arsenal için çimleri kesen adam bile olurum''

Son olarak Montreal Impact'i çalıştıran ve bu aralar boşta olan Thierry Henry, teknik direktörlük kariyeri ve Arsenal hayali hakkında konuştu.

''Arsenal için çimleri kesen adam bile olurum''
23 Nisan 2023 - 10:04
Arsenal efsanesi olan Thierry Henry'nin futbolculuğunu anlatmaya zaten gerek yok. Teknik direktör olarak ise şimdiye kadar Monaco ve Montreal Impact'i çalıştırdı, Belçika'da ise yardımcı antrenörlük yaptı. Henry, teknik direktörlük kariyeri ve planlarını FourFourTwo dergisine verdiği röportajda anlattı.

İşte Thierry Henry'nin sözleri; 

''Dinleyin, eğer bir Arsenal taraftarına Arsenal'i çalıştırmak isteyip istemediğini sorun, hepsi evet der. İnsanlar tuttuğu takım için 'Bu benim takımım' der ama Arsenal benim kanımda var. Yani bana Arsenal'i günün birinde çalıştırmak ister misiniz diye sorarsanız tabii ki bunu çok isterim. Arsenal için Emirates'in çimlerini kesen adam bile olurum.

'Hayal kurmadığınız zaman gerçekleri görürsünüz'

Bana hayal kurduğumu söyleyebilirsiniz. Evet, hayal kuruyorum. Hayal kurmadığınız zaman ise uyanıksınızdır ve gerçekleri görürsünüz. Arsenal'i çalıştırmak istiyor muyum? Evet. Barcelona'yı çalıştırmak ister miyim? Evet. Arsenal'de tekrar futbol oynamak ister miyim? Evet. Ama işin gerçeği bunu yapamam. 
'Şu an öğreniyorum, gerisi bir ütopya'

Şu an işi öğrenme aşamasındayım. Takıma iyi bir koçluk yapmaya çalışıyorum. Zaman bize her şeyi gösterecek. Eğer başarısız olursanız zaten Arsenal gibi olanaklarınız olamaz. Ben sadece şu an neler yapabileceğime konsantre oldum. Gerisi bir ütopya. Lionel Richie gibi şarkı söylemek ister miyim? Evet ama Lionel Richie gibi şarkı söyleyemem. 



'Kalbimin yarısı Arsenal'e ait, unutamadığım o gece...'

Arsenal benim bir parçam ve her zaman da öyle kalacak. Kalbimin yarısı Arsenal'e ait, diğer yarısı da aileme. Arsenal taraftarları ile yaşadığım duyguları tarif edemem. Her zaman özlediğim bir his. 

Eğer bir günü hatırlayacak olursam Arsenal'e kiralık dönüp Leeds'e gol attığım günü söylerim. FA Kupası maçıydı ve Leeds o zamanlar Championship takımıydı. En iyi golüm değildi ama attığım o golle taraftarlarla yeniden birleştik. Bir gece daha... Sadece bir gece daha. Bu duygu satın alınamaz.''

YORUMLAR

  • 0 Yorum