Bazı oyuncularımız kendilerine bazı oyuncular da rakibe yardımcı oldu

Spor toto Basketbol Süper Ligi'ndeki Yeşilgiresun Belediyespor galibiyeti sonrası düzenlenen basın toplantısında Zeljko Obradovic önemli açıklamalarda bulundu:

Osradovic'in açık

Bazı oyuncularımız kendilerine bazı oyuncular da rakibe yardımcı oldu
12 Şubat 2017 - 11:21

Spor toto Basketbol Süper Ligi'ndeki Yeşilgiresun Belediyespor galibiyeti sonrası düzenlenen basın toplantısında Zeljko Obradovic önemli açıklamalarda bulundu:

Osradovic'in açıklamaları şöyle:

“Rakibimizin gücü bireysel özelliklerden geliyor. Biz de maçımızı buna göre hazırlamaya çalıştık. İzolasyon oynayıp birebir de savunma yapmak için hazırlandık. Ledo ve Armstead çok anahtar oyunculardı. Nunnaly, Ledo’ya karşı müthiş savunma yaptı ama hücum açısından gereken seviyede değildi. Eminim daha geliştirecektir çünkü söylediğimiz her şeyi çok iyi dinliyor, çok iyi algılıyor. Ama savunması muhteşemdi.

Bu tür maçlarda bazı oyuncuları dinlendiriyorum ama defalarca kez söylediğim bir şey var; motivasyon çok önemli bizim işimizde. Her zaman önce kendinize, rakibinize ve taraftarlara saygı duymalısınız. Yüksek motivasyonla oynamadığınız sürece özellikle konsantrasyon açısından büyük sorun yaşarsınız.

Bugün 21 top kaybı vardı, bu da bunun en güzel örneği. Geçen hafta da İstanbul BBSK’ya karşı 19 vardı. Bu, çok net.

İlk yarıda savunmayı değiştirdiler, biz de kötü reaksiyon gösterdik. Birkaç iyi atışımız oldu ama savunma açısından faciaydık. Maçın bu özelliğini mutlaka değiştirmemiz gerekiyordu.

Basketbol maçında en iyi 5’i en iyi basketbolu oynaması için oluşturmaya çalışıyorsunuz. Bugünkü en iyi 5 de; Ali Muhammed, Anthony Bennett, Luigi Datome, James Nunnaly, Jan Vesely idi. Müthiş oynadılar.

Sadece 5 oyuncuyla oynamak benim için çok zor, mantıklı da değil zaten. Bu yüzden benchten gelen katkıyı bekliyorsunuz.

Bazıları kendilerine bazıları da rakip takıma yardımcı oluyorlar. Günün sonunda bir galibiyet daha almamız bizim için çok önemli. Bazı oyuncularımız dinlendirebildik. Şimdi Türkiye Kupası’ndaki Anadolu Efes maçına hazırlanacağız. Taraftarlarımıza da yarattıkları güzel atmosfer için teşekkür ediyorum” dedi.

BOBBY DIXON: TEMPOMUZ İYİ DEĞİLDİ

Yeşilgiresun Belediyespor karşısında 8 sayı 3 ribaund, 5 asistle oynayan Bobby Dixon karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu:

“Bizim için çok yavaş bir karşılaşma oldu. Maça yavaş bir tempoyla başladık, bir Euroleague karşılaşmasından çıkmıştık. İlerleyen bölümde iyi oynayarak karşılaşmayı kazanmayı bildik. Kazandığımız için mutluyum...”