Ömer Onan: Olaylara karşı renge, takıma, kişiye göre davranmıyoruz

Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Koordinatörü Ömer Onan, gündeme dair önemli konulara parantez açtı.

Ömer Onan: Olaylara karşı renge, takıma, kişiye göre davranmıyoruz
08 Haziran 2017 - 16:46

Anadolu Efes-Beşiktaş Sompo Japan arasında oynanan Basketbol Süper Ligi play-off üçüncü maçında Lacivert-Beyazlı takımın sahadan çekilmesine değinen Onan, tüm takımlara eşit davrandıklarını belirtti.

PROFESYONEL HAKEMLİK

Onan, “Anadolu Efes Türk basketbolunun mihenk taşlarından birisi. Hepimizin yetiştiği kulüp. Biz Efes için elimizden ne geliyorsa da yaparız. Ama herkes o olay sonrası, ‘aklına esen takımı sahadan çekebilecek mi’ diye soruyordu, biz bunun önüne geçtik. Hakemlerden şikayet ediliyor. Kötü yönetenler uzun süre maç almıyor. Yöneticiler takım kurarken ne kadar hata yapıyorsa, antrenör ne kadar yapıyorsa, hakem de o kadar yapıyor. 3. Efes-Beşiktaş maçında kötü yönetim vardı. Ama onun karşılığında ceza alacaklar. Bizi kimin şampiyon olduğu  ilgilendirmiyor. Tesislerle, liglerin değerini artırmayla ilgili projelerimiz var. İsim sponsorluğu için kaç aydır uğraşıyoruz ve ciddi bir firmayla, kısa sürede anlaşacağız. Kulüplerin gelirinde önemli artı olacak. Seneye profesyonel hakemliği getiriyoruz”

CEZALAR EŞİT

TBF CEO’su Ömer Onan, “Basketbolda 3-4 tane büyük sayılacaksa, Anadolu Efes de bunlardan bir tanesi. Biz geldiğimizden bu yana tutarlı olmaya devam ediyoruz. Olaylar olduğu zaman renge, takıma, kişiye göre davranmıyoruz. Bunu yaparken isteyerek mi yapıyoruz; tabii ki hayır. Keşke bunlar olmasa cezalar verilmese ama biz Federasyon olarak göreve geldiğimiz zaman ‘Dik duracağız, herkese eşit mesafede bulunacağız’ demiştik, bu sözümüzü yerine getiriyoruz” yanıtını verdi.

HATALAR NORMAL

 “Bu biraz da yönetimlerin ve oyuncuların da elinde. Tabii ki biz de üzerimize düşeni yapacağız. MHK başkanıyla da konuşuyoruz, hakemlerin daha çok konsantre olması gerektiğini belirtiyoruz. Ama sporun ruhunda da bunlar var. NBA finalini herkes seyrediyor. Hakemlerin o kadar bariz hataları oluyor ki… Ama siz Cleveland yöneticisinin çıkıp, ‘NBA kararını vermiş’ diye tweet attığını hiç gördünüz mü? Burada bir değer var, bunu korumamız lazım. Yönergeler konusunda da biz geldiğimiz zaman kulüplere şunu söyledik; yönergelerde ciddi yanlışlar, eksikler var.

Bunları değişmemiz lazım ama siz de bu ligin ortağısınız. Herkes düşüncelerini, önerilerini belirtsin. Ona göre yönergeleri yeni sezona başlarken yeniden yapalım. Ama herkesin iyi niyetli olması lazım” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum