Bogdanovic coştu Fenerbahçe finale koştu

İlk iki maçta Darüşşafaka'yı mağlup eden Fenerbahçe, deplasmanda da rakibini mağlup ederek finale yükselen ilk ekip oldu.

Bogdanovic coştu Fenerbahçe finale koştu
03 Haziran 2017 - 01:10 - Güncelleme: 03 Haziran 2017 - 01:13

Spor Toto Basketbol Ligi play-off yarı final serisi üçüncü maçında Darüşşafaka Doğuş deplasmanına çıkan Fenerbahçe, rakibini 90-74 yenerek finale yükseldi. 

Wolkswagen Arena'da oynanan karşılaşmaya çok hızlı başlayan misafir ekip, ilk çeyreği 26-14 önde tamamladı. İkinci periyotta oyunu dengeleyen Darüşşafaka soyunma odasına 46-35 geride girdi. 

Üçüncü çeyrekte oyun üstünlüğünü ele geçiren ev sahibi, son 12 dakikalık bölüme 58-53 üstün gitti. Son periyotta ise müthiş bir üstünlük kuran Zeljko Obradovic'in ekibi, maçı 90-74 kazandı. 

BOGDANOVIC COŞTU

Hem maçı hem de seriyi kazanan Fenerbahçe'de en skorer isim 19 sayıyla Bogdan Bogdanovic oldu. 5 oyuncunun çift haneli sayılara ulaştığı Sarı-Lacivertliler'de Bobby Dixon 15, Nikola Kalinic 13, Gigi Datome 12, Jan Vesely de 11 sayıyla galibiyete katkı verdi. 

ANDERSON YETMEDİ

Mücadelenin en skorer ismi 21 sayıyla oynayan James Anderson oldu. Ayrıca Brad Wanamaker'ın 17, Dairis Bertans'ın da 13 sayısı kazanmak için yetmedi. 

ÜST ÜSTE 26. GALİBİYET

Turkish Airlines EuroLeague'de şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe, ligde de müthiş bir grafik yakaladı. Normal sezonu üst üste 21 galibiyet alarak noktalayan Sarı-Lacivertliler, play-off çeyrek finalinde Tofaş'ı iki maçta da mağlup etti. Daçka karşısında da üç karşılaşmadan da galibiyet alan Obradovic'in ekibi, arka arkaya 26. galibiyetini almayı başardı. 

FENERBAHÇE FİNALDE

Darüşşafaka'yı 3-0 ile saf dışı bırakan Fenerbahçe, finale yükselen ilk ekip olmayı başardı. Sarı-Lacivertliler'in rakibi ise şu anda 2-0 Siyah-Beyazlılar'ın üstünlüğüyle devam eden Beşikaş Sompo Japan-Anadolu Efes serisinden gelecek. 

Emre Okkay - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum