De Boer: 'Kararlara çok sinirlendim'

Futbolculuk döneminde Ajax, Barcelona ve Galatasaray gibi takımlarda forma giyen ancak teknik direktörlük kariyerinde ciddi hayal kırıklıkları yaşayan Frank de Boer, bu süreçte yaşadığı zorlukları anlattı. Ayrıca De Boer, kadın futboluyla ilgili de dikkat çeken ifadeler kullandı.

De Boer: 'Kararlara çok sinirlendim'
10 Temmuz 2020 - 19:10

MLS ekiplerinden Atlanta United'ı çalıştıran Frank de Boer, teknik adamlık kariyeri hakkında önemli açıklamalar yaptı. Futbolculuk döneminde Galatasaray'da da forma giyen De Boer, ilk olarak 2010 yılında Ajax'ın başına geçti. 6 yıllık maceranın ardından Inter'i çalıştırmaya başlayan Hollandalı teknik adam, Milano'da yalnızca 2.5 ay kalabildi.

Hayal kırıklıkları İtalya'dan sonra da devam etti. De Boer, İngiltere'de kendi rekorunu geliştirdi ve tam 77 gün sonra görevine son verilmesini engelleyemedi.

Crystal Palace, 77 gün takımın başında kalabilen De Boer yönetiminde İngiltere Premier Lig'de çıktığı 4 maçı da gol atamadan kaybetti. Bu da kaçınılmaz sonu getirdi.

Peki Frank de Boer, İtalya ve İngiltere'deki maceralarının kötü sonuçlanmasını neye bağlıyor? 

İşte De Boer'un açıklamaları;

"İhtiyacım olan zamanı alsaydım, kesinlikle bir şeyler başarabilirdim. Özellikle Crystal Palace'ta... Antrenmanlarda geliştiğimizi fark etmiştik ve maçlar kazanacağımızı anlamıştık. Ancak beni kovmaya karar verdiler. Bu hiç güzel bir duygu değil. Taraftarla hala iyi ilişkim var çünkü kulüp için çabalamıştım. İngiltere'de bunu görmek istiyorlar"

Zamanım olduğunu sanıyordum

"Kulübün kararına kızmıştım çünkü bazı sözler verildi ve bir felsefe oturtulmak isteniyordu. Modern bir takım gibi oynamaktı hedefimiz. Bu sebeple zamanım olduğu hissine kapıldım ancak sezon başladığında yanıldığımı gösteren işaretler oluştu. Inter'de de bunu hissettim. İleriye doğru adım atmak istiyorsunuz ama birileri sürekli frene basıyor"

Seviyenin yükselmesi için...

Çok fazla para olduğu için Premier League ekipleri en iyi oyuncuları satın alabiliyor. Ama kalitenin yükselmesi için altyapıya önem vermek şart. Bunu da yapmaya başladılar. Takımlarda ilk 11'ler oldukça iyi ama kulübelerde büyük boşluk var. Seviyenin yükselmesi için bu değişmeli.

Frank De Boer son olarak kadın futbolcuların erkek futbolcularla aynı ücretleri almak istemesini de yorumladı. Boer, "Bence bu çok saçma. Dünya Kupası finalini 500 milyon kişi izliyor diyelim. Kadın finalini ise 100 milyon... Bu önemli bir fark. Elbette hak ettikleri kadar kazansınlar ancak eşit olması saçma. Eğer erkek futbolu daha popülerse, gelirler ve reklamlar daha fazla olacaktır. Bu sebeple de erkekler daha çok kazanacaktır. Bu tartışmayı anlamıyorum. " şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum