Fenerbahçe - Beşiktaş Sompo Japan finali hakkında notlar

Play-off final serisinde Fenerbahçe ve Beşiktaş Sompo Japan karşılaşacak. İki takım arasındaki dikkat çekici noktaları toparladık.

Fenerbahçe - Beşiktaş Sompo Japan finali hakkında notlar
06 Haziran 2017 - 23:39 - Güncelleme: 06 Haziran 2017 - 23:47

Spor Toto Erkekler Basketbol Ligi finali belli oldu. 2016-2017 sezonunun finalinde Turkish Airlines EuroLeague şampiyonu Fenerbahçe, Beşiktaş Sompo Japan ile karşılaşacak.

YARI FİNALDE EUROLEAGUE ÇEYREK FİNALİSTLERİ GEÇİLDİ

Yarı final serisinde EuroLeague çeyrek finalistlerini eleyen iki ekipten, Fenerbahçe, Darrüşafaka Doğuş’u 3-0, Beşiktaş Sompo Japan, Anadolu Efes’i 3-1 ile geçerek finale yükselme başarısı gösterdi.

FENERBAHÇE BU SENE İKİ MAÇI DA KAZANDI

Bu sezon ligde Akatlar'da oynanan maçta 79-76 galip gelen Fenerbahçe, Ülker Sports Arena'da rakibini 93-76'lık skorla mağlup etmeyi başarmıştı.

OBRADOVIC BEŞİKTAŞ’A KARŞI KAYBETMEDİ

Zeljko Obradovic Fenerbahçe’nin başına geldiğinden beri Fenerbahçe 8 Beşiktaş karşılaşmasından 8 galibiyet çıkarma başarısı göstererek yenilgi yüzü görmedi. Beşiktaş, Fenerbahçe karşısındaki son galibiyetini Eylül 2013’te EuroLeague’de aldı.

SARICA – OBRADOVİC REKABETİ

Ufuk Sarıca, Obradovic eşleşmesinde ise başa baş bir mücadele bulunuyor. Bu ikilinin karşılaştığı 17 karşılaşmada 9 Obradovic, 8 Sarıca galibiyeti bulunuyor. Ufuk Sarıca 2015 yılında Pınar Karşıyaka’nın başındayken, Obradovic’li Fenerbahçe’yi play-off yarı final serisinde 3-1 ile geçerek sezonu da şampiyon olarak tamamlamıştı.

Final serisi 9 Haziran Cuma günü başlayacak. Saha avantajını elinde bulunduran Fenerbahçe ilk iki maçı kendi sahasında oynayacak.

Görkem Candan - futboo.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum