Galatasaray'dan önemli galibiyet

Spor Toto Basketbol Ligi 26

Galatasaray'dan önemli galibiyet
22 Nisan 2017 - 18:56

Spor Toto Basketbol Ligi 26. haftasında 6.lık için çekişen iki takımdan Galatasaray Odeabank, Pınar Karşıyaka’yı 87-67  mağlup ederek ligdeki 17. galibiyetini alarak 6. sıradaki yerini pekiştirdi.

 İLK PERİYOT KARŞIYAKA’NIN

Maça etkili başlayan konuk ekip Mike Green ve DeJuan Summers’ın basketleriyle öne geçerken, ev sahibi Galatasaray Odeabank rakibinin boş şut imkanları yakalamasına engel olamadı. Zaman zaman Ausitin Daye ve Eric McCollum ile etkili olan Aslan farkın artmasını önlerken, ilk çeyrek 21-16 konuk takımın üstünlüğü ile geçildi.

GALATASARAY ODEABANK KONTROLÜ ALDI

İkinci çeyreğe ise hayli farklı başlayan Galatasaray, McCollum ve Göksenin Köksal’ın arka arkaya basketleriyle önce beraberliği ardından üstünlüğü ele geçirdi. Pota altında Alex Tyus’un harika savunmasıyla şahlanan Cimbom ikinci çeyrekte rakibinden 5 sayı fazla attı ve ilk yarı 34-34 beraberlikle geçildi.

ABDİ İPEKÇİ’DE ASLAN KÜKREMESİ

Maçın ikinci yarısına da iyi başlayan Ergin Ataman’ın öğrencileri, farkı açmaya başladılar. Daye ve Micov önderliğinde ikinci çeyrekten de daha iyi hücum eden Galatasaray, Alex Tyus önderliğinde savunmayı da sıkı tutarak rakibine üçüncü çeyrekte yalnızca 11 sayı atma şansı tanıdı ve çeyreği 51-45 önde kapattı. Son çeyrekte de sert savunmasından ve tempolu hücumlarından ödün vermeyen ev sahibi, yakaladığı farkı korumayı başardı ve maçı 67-55 kazandı.

 ÜST SIRALARI ZORLANMAYA BAŞLADI

Bu sonuçla ligde galibiyet sayısını 17’ye çıkartan Galatasaray Odeabank, bu maçta mağlup ettiği Karşıyaka ile olan galibiyet farkını 3’e çıkartırken, hemen üstündeki 5. Banvit ile olan farkı bire indirdi. Bu mağlubiyetle son üç maçından da galibiyet çıkartamayan Karşıyaka ise 14 galibiyetle 7. sırada kaldı.

Arda İlçöl - futboo.com